Video placeholde
Šimon Caban (uprostřed)
Šimon Caban (uprostřed)
Z filmu Kouř
Šimon Caban jako DJ Arnoštek ve filmu Kouř
Šimon Caban jako DJ Arnoštek ve filmu Kouř
8
Fotogalerie

Arnoštek je prostě boží! Podívejte se, jak dnes vypadá legendární DJ z kultovního filmu Kouř

Český muzikál Kouř má dnes už kultovní statut. Celovečerní debut Tomáše Vorla s podtitulem „Rytmikál totalitního věku“ se 3. července dočkal slavnostního uvedení ve Velkém sálu hotelu Thermal na 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Toho se zúčastnila i početná delegace, ve které nechyběl jak režisér Vorel, tak i bratři Cabanové. Starší Michal dělal choreografii a mladší Šimon si střihl roli legendárního DJ Arnoštka. Podívejte se, jak vypadá dnes.

„Ahoj, ahoj, ahoj, tak jsme zase tady spolu jako každou středu, jako každý pátek. Je tady váš Arnošt se svou diskotékou. Ano, ano, ano, a už je to tady, už to jede, už se to roztáčí. Je to fajn? Je to fajn. Je to fajn,“ říká do mikrofonu filmový DJ Arnoštek v jedné z nejznámějších scén filmu. Následuje zpěv spojený s tancem v bizarní choreografii, kterou pro svého bratra Šimona vymyslel jeho bratr Michal.

Na připomínku zazněla i tato slova na slavnostním uvedení. Jenže Šimon Caban se už do role Arnoštka převtělit nechtěl, a tak Michal Caban vymyslel alternativní verzi. Za bouřlivého potlesku a jásotu sehrály ikonickou scénu loutky. Její záznam najdete ve videu v úvodu článku.

Film Kouř vstoupil do československých kin v roce 1990. V hlavních rolích se představili Jan Slovák, Lucie Zedníčková, Jiří Fero Burda, Jaroslav Dušek či Petr Čtvrtníček. Podívejte se do naší fotogalerie, jak vypadá DJ Arnoštek po téměř 30 letech od původní premiéry filmu. Máte rádi film Kouř? Jaká hláška je vaše nejoblíbenější? Dejte nám to vědět do komentářů pod článkem.