Video placeholde

Stíhačky na leasing a pandury vyřazené srážkou s Fabií. Marek Eben si utahoval z české armády

„Bývá tradicí, že kulatá výročí, jakým je 100 let od vzniku republiky, slaví větší státy bombastickou vojenskou přehlídkou. U nás to dost dobře možné není. Máme celkem 14 stíhaček na leasing a pět obrněných pandurů vyřadila srážka s jedinou Fabií,“ glosoval při zahájení 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech moderátor Marek Eben. Dále přišla řeč i na ČEZ a jeho odstoupení z pozice hlavního sponzora a životosprávy karlovarských celebrit. Celý projev najdete ve videu, podívejte se!

„Bude lepší, když u nás zůstaneme u cvičení se stuhami a kužely,“ pokračoval dál Eben a přítomný sál propukal v hlasitý smích. Oblíbený moderátor už podvacáté třetí zahajuje filmový festival satirickým projevem a ani letošek nebyl výjimkou.

Nezůstalo ale jen u bojeschopnosti České republiky. Legraci si udělal i z životního stylu, který většina z hvězdných hostů ve Varech praktikuje. „Sokolské heslo „Ve zdravém těle, zdravý duch“ tady neplatí, a jak se tak na vás dívám, ani se ho nepokoušejte praktikovat. Nebylo by to už nic platné,“ bavil Eben a na obranu hostů dodal, že mnozí z nich i při své životosprávě už o několik let přežili jak Frištenského, tak Tyrše.

Celý jeho proslov najdete ve videu. Co na něj říkáte, pobavil vás stejně jako přítomné v sále?