Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků

Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků Zdroj: Disney

Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků
Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků
Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků
Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků
Disneyho Sněhurka a sedm trpaslíků
20
Fotogalerie

Legendární Sněhurka a sedm trpaslíků oslaví ve Varech sté výročí založení společnosti Walta Disneye

U příležitosti oslav stoletého výročí založení společnosti The Walt Disney Company bude ve Varech uvedena animovaná Sněhurka a sedm trpaslíků z roku 1937 v českém znění vyrobeném v roce 1970 dabingem tehdejšího Filmového studia Barrandov.  

Film Sněhurka a sedm trpaslíků (dále Sněhurka) se stal v době svého původního uvedení v roce 1937 ve světě animovaných filmů průlomovým milníkem. Zaujal diváky nejen okouzlujícím příběhem, ale také inovativním využitím animace a nezapomenutelnými postavami. Nyní po více než osmdesáti letech si budou moct čeští fanoušci Sněhurku znovu užít na velkém plátně a díky dabingu také v českém jazyce. Unikátnost filmového představení v českém znění podtrhuje i skutečnost, že téměř nikde v Evropě není možné už dlouhá léta Sněhurku zhlédnout v dabované verzi, protože buď nevznikla, nebo se nedochovala.  

Video placeholde
100 let společnosti The Walt Disney Company • Disney

 

„Uvedení filmu Sněhurka na MFF KV 2023 je speciální událostí nejen proto, že se chceme připojit k oslavě narozenin jednoho z nejslavnějších filmových studií všech dob v rámci Disney 100, ale také proto, že se jedná o unikátní příležitost přiblížit toto umělecké dílo festivalovým divákům v Karlových Varech. Sněhurka, a ještě k tomu s českým dabingem vzniklým před více než 50 lety nebude v současné době dostupná ke zhlédnutí na velkém plátně nikde jinde než během dvou projekcí na letošním festivalu. Tato jedinečnost dělá z uvedení filmu nezapomenutelný zážitek pro všechny diváky, kteří se na něj během festivalu dostanou,“ říká Jan Bradáč, ředitel distribuční společnosti Falcon, která uvádí do českých kin filmy studia pod značkou Disney od roku 1994. 

Snímek Sněhurka a sedm trpaslíků je v programu karlovarského festivalu zařazen do sekce Návraty k pramenům dvakrát: 

Úterý 4. července ve 13:00 v karlovarském Městském divadle

Čtvrtek 6. července v 9:00 v kině Čas

Film bude promítán v českém znění bez anglických titulků.