Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Zeman na matějské pouti ani jednou neblinkal. Byl hodný a statečný a nejvíc se mu líbilo ruské kolo

Ačkoliv podle pranostik vylézají hadi a ještěři ze svých úkrytů až na svatého Jiří, Miloš Zeman neodolal teplému počasí a v doprovodu svého věrného viceprezidenta, druhé první dámy Jiřího Ovčáčka vyrazil skotačit na Matějskou pouť.

Prezidentské výpravy se zúčastnil rovněž Vratislav Mynář, který se holedbal tím, že si na střelnici vystřelí bezpečnostní prověrku. Vzhledem k tomu, že se do teď Vratislav Mynář prověrkou nepochlubil, je více než zřejmé, že se mu její vystřelení na střelnici nezdařilo.

Ale zpět k Miloši Zemanovi, který zahájil své radovánky na zvířátkovém kolotoči.

„Pan prezident byl moc šikovný. Na kolotoči ani jednou neblinkal. Nejprve jel na kačence, ale po pár minutách se osmělil a přesedlal na prasátko. Na prasátku sice ze začátku nebezpečně zavrávoral, ale potom už bylo vše v pořádku,“ usmíval se Jiří Ovčáček na tiskové konferenci, kterou svolal mimořádně právě kvůli prezidentské cestě na Matějskou pouť.

„Matějská pouť se mu velmi líbila. Neustále kolem mě pajdal, mával ve vzduchu ručičkama a loudil po mně peníze na další a další atrakce.

Tolik energie, kolik v sobě měl ten človíček, to byste nevěřili. Nechával se donést z jedné atrakce na druhou a samým vzrušením u toho vrtěl hudradlem.

Měli jste vidět, jak pan prezident, když si projel strašidelný dům, vykřikoval, že se vůbec nebál. Byl velmi, velmi statečný,“ pokračoval v líčení Jiří Ovčáček.

Zda byla statečná i strašidla ze strašidelného domu, do kterého se přiřítil prezident Miloš Zeman, a zda jeho přítomnost a uštěpačné bonmoty nezanechaly na duši strašidel šrámy, to se nám již nepodařilo zjistit. Podle mluvčího Matějské pouti muselo několik exponátů ze strašidelného domu navštívit psychologa, nicméně neupřesnil, z jakého důvodu.

Miloš Zeman podle svědků trávil nejvíce času na ruském kole. Dokonce prohlásil ruské kolo za přítele republiky a sháněl se ještě po čínském kole. Takové se však v prostorách Matějské pouti nenalézalo.

„Ano, mohu potvrdit, že pan prezident Miloš Zeman si nejvíce užil ruské kolo. Tam byl nejšťastnější. Měli jste ho vidět, jak se mu ve tváři zaskvěla nefalšovaná dětská radost, když ho ruské kolo vyneslo úplně až nahoru,“ uculoval se Jiří Ovčáček.

„Po ruském kole jsem koupil panu prezidentovi cukrovou vatu. Cukr ho ještě více nabudil. Pan prezident byl natolik rozlítaný, že se nám v jednu chvíli ztratil, takže jsme ho museli nechat vyhlásit rozhlasem a potom jsme si ho vyzvedli u hlavní pokladny, jak bumbá z lahvičky rumíček. Mysleli jsme si, jak bude vystrašený, ale naopak. Pro Miloška to bylo takové menší dobrodružství.

Potom už jsme odjeli domů. Milošek má po dnešku spoustu zážitků a můžu vám garantovat, že dneska večer bude spát jako dudek,“ prohlásil Jiří Ovčáček na tiskové konferenci a zamilovaně přičichl k papírové růži, kterou Miloškovi vystřelil na střelnici. Letošní jaro začalo více než dobře.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je nelegální těžba zlata na Filipínách.