Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Fico podepsal preventivní kapitulaci Slovenska, aby zbytečně nezatáhl zemi do války

Zatímco většina států Evropské unie začíná zbrojit a posílá na Ukrajinu vojenskou techniku ve snaze odvrátit ruské vítězství a posléze zamezit jeho dalším choutkám na expanzi, Slovensko zvolilo jiný přístup.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Už jsem se nemohl dívat, jak nás Evropská unie, Česká republika i opozice chtějí zatáhnout do války s Ruskem. Dennodenně čelíme hrozbám války a já tyto hrozby každý den odvracím. Jsem hrdina,“ prohlásil slovenský premiér Robert Fico v novém pořadu na Slovenské televizi s názvem Všichni mají rádi Roberta.

„Macron a jemu podobní chtějí, aby Slovensko válčilo s Ruskem. Zatímco si oni budou jíst ta svoje žabí stehýnka, tak náš národ hodlají obětovat. Už o tom začínají pomalu mluvit. Macron říká, že na Ukrajinu pošle vojáky. On ale neříká, že to budou Francouzi. On tím myslí, že na Ukrajinu pošle slovenské vojáky. Slovenské občany. Slovenské děti. Macron chce poslat na frontu vaše děti,“ rozplakal se Fico v pořadu.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat