Pieta za Navalného v Londýně (18.2.2024)

Pieta za Navalného v Londýně (18.2.2024) Zdroj: ČTK / AP / Kirsty Wigglesworth

Podle ruských vyšetřovatelů zemřel Navalnyj při pádu z okna. Během toho jej zabila krevní sraženina

Jen pár dnů po oznámení smrti ruského opozičního aktivisty Alexeje Navalného přišli ruští vyšetřovatelé s podrobnostmi o jeho úmrtí. Podle Sergeje Rasmuta, ruského ministra pro vypadávání z oken, zemřel Alexej Navalnyj na tradiční pád z okna. Samotný dopad z okna nebyl smrtelný, nicméně Navalnyj měl tu smůlu, že v průběhu dlouhého pádu dostal krevní sraženinu, na kterou zemřel ještě dřív, než dopadl.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Je to samozřejmě smutné. Nikdo si nepřál, aby pan Navalnyj zemřel. Pan prezident Putin osobně několikrát týdně volal do trestanecké kolonie, aby se zeptal, jestli Navalnyj ještě žije. Až tak se o jeho život zajímal,“ vyprávěl ministr pro vypadávání z oken Rasmut.

„Vyšetřovatelé smrti pana Navalného dospěli k závěru, že zemřel na následky pádu z okna. Konkrétně na krevní sraženinu, kterou si v průběhu pádu způsobil patrně nešťastnou náhodou. Takové věci se stávají,“ přiznal ministr.

Ostatně podle statistik je pád z okna v Rusku třetí nejčastější příčinou úmrtí. Z toho důvodu se ministerstvo pro vypadávání z oken zabývá nejen velikou osvětou, ale i zabezpečením oken napříč celým Ruskem.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat