Robert Fico: V Kyjevě žádná válka není

Robert Fico: V Kyjevě žádná válka není Zdroj: Koláž Reflex.cz

Slovenský premiér Robert Fico a šéf parlamentu Peter Pellegrini.
Slovenský premiér Robert Fico na tiskové konferenci s Petrem Fialou (ODS) (24.11.2023)
Tisková konference premiérů Roberta Fica a Petra Fialy (ODS) (24.11.2023)
Tisková konference premiérů Roberta Fica a Petra Fialy (ODS) (24.11.2023)
Premiér Petr Fiala přivítal na úřadu vlády slovenského premiér Roberta Fica. (24.11.2023)
10
Fotogalerie

Slovensko již nebude oficiálně existovat. Rozhodl o tom Evropský soud na základě posledních výroků Ficovy vlády

„Slovensko jsme měli již delší čas v hledáčku, ale jeho existenci a legitimitu držela nad vodou prezidentka Čaputová. Poté co se moci ujal Robert Fico, jsme samozřejmě zbystřili a podle předpokladů Ficova vláda potvrdila již dřívější domněnku, že Slovensko není suverénní stát, ale parodie,“ vysvětloval předseda Evropského soudu Jaque Villnieu.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Slovensko je shluk lidí na konkrétním území, kteří hovoří stejnou řečí. Z právního hlediska tento shluk nebude od prvního února považován za stát, nýbrž bude oficiálně nazýván shlukem. Slovenský jazyk bude brán jako české nářečí a slovenští občané si budou moct vybrat svá nová občanství. Předpokládá se, že polovina Slováků se stane Rusy,“ dodal Villnieu.

Nesmlouvavý verdikt Evropského soudu přišel jen pár dní poté, co slovenský premiér Robert Fico řekl, že Ukrajina není suverénní stát a že v Kyjevě žádná válka není. To měla být podle Evropského soudu ona pověstná poslední kapka kredibility jak vlády, tak Slovenska samotného.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat