Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Spojené státy omylem místo na Húsie provedly útok na husity. Ti slibují odvetu a stavějí vozové hradby

Politováníhodný omyl Spojených států, které místo na Húsie provedly útok na husity, bude mít podle všeho dohru. Ačkoliv se Spojené státy za svůj omyl omluvily, vedení husitů se připravuje na odvetu.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Je to nepříjemné, ale stát se to může. Vinou administrativní chyby a podobnosti v názvosloví jsme včera provedli spolu s Velkou Británií na šedesát leteckých útoků na pozice husitů. Původní záměr byl samozřejmě zaútočit na pozice Húsiů, kteří odstřelují lodě,“ vysvětloval omyl náměstek amerického ministra zahraničí John Brown a jako náhradu za vzniklé škody nabídl husitům dvacet pytlů rýže a dva velbloudy.

„Nepřijatelné. Zrovna jsme se spolkem Českých husitů nacvičovali na poli rekonstrukci bitvy u Lipan, když tu se na nás snesly rakety a drony a celé pole lehlo popelem. My tohle jen tak nenecháme,“ tvrdil rozčílený Radek Malý, předseda Českých husitů, který při nacvičování rekonstrukce bitvy u Lipan přišel o sedm spolupracovníků a dva vypůjčené koně.

„Ti koně nebyli naši. Teď to musím nějak vysvětlit majitelům. Další koně nám už nepůjčí,“ dodal Malý.

Velké škody utrpěla při útocích i Církev československá husitská.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat