Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

My Rusko usilnicujeme, věří Alena Schillerová. Investice do infrastruktury nám zajistí mír, říká

Stínová ministryně TikToku Alena Schillerová, která vedle financí a angličtině docela dost rozumí i obraně a trojčlence, představila svůj dlouhodobý plán prosperity.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Hlavní myšlenku svého plánu prosperity představila již v rozhovoru s Čestmírem Strakatým, kde uvedla, že se nechtějí připravovat na válku a že chtějí mír (zaměstnanci holdingu Agrofert; poznámka autora). Proto jsou investice do armády bezpředmětné. Mnohem účinnější jsou podle Schillerové investice do infrastruktury.

„Na Ukrajině sice probíhá válka, ale když začneme stavět silnice, válka se nás týkat nebude a bude tady mír,“ shrnula Schillerová svou hlavní a jedinou myšlenku, která byla zároveň první a poslední myšlenkou Aleny Schillerové v novém roce.

„Souhlasím s tím, že Rusko může být hrozbou, ale zbraně ani armáda nejsou řešení. Když chce člověk žít v míru, musí se zbraním a armádě vyhnout obloukem. Armáda znamená válku. Tu my nechceme. My chceme silnice,“ pustila se Schillerová více do hloubky.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat