Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Na popud prezidenta přijme Česko euro. Konkrétně fotbalové Euro 2028. Přijdou s ním migranti, hřímá Okamura

Prezident Petr Pavel ve svém novoročním projevu přednesl, že je čas začít dělat kroky k přijetí eura, což rozdělilo nejen odbornou veřejnost.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Při vstupu do Evropské unie jsme se zavázali, že euro přijmeme. Z tohoto závazku se nejde vyvléknout bez mezinárodní ostudy a opovržení. Po diskusi s ekonomickými experty a s vedením Českého fotbalového svazu jsme dospěli k názoru, že už přišel čas pro euro. Poslanecká sněmovna tak schválila přijetí fotbalového Eura 2028,“ oznámil pak překvapivě premiér Petr Fiala na tiskové konferenci.

Jak se dalo očekávat, přijetí Eura 2028 nesli opoziční politici se značnou nevolí a okamžitě po ohlášení přijetí Eura 2028 se proti němu začali ohrazovat.

„Přijetí Eura 2028 je bezprecedentní ohrožení naší ekonomiky. Je to narušení vnitřních mechanismů a plivnutí do tváře České národní bance. A to nemluvím o tom, že lidé si na Euro 2028 budou jen těžko zvykat,“ hřměl Andrej Babiš ve svém letošním, osmém novoročním projevu, který zařadil do své pravidelné agendy.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat