Video placeholde

Nutella vládě nepomohla, Fiala zajede do Polska koupit levný Braník a cigarety. To už zafunguje, věří premiér

Klesající volební preference vládní pětikoalice se rozhodl premiér Petr Fiala vyřešit rázným krokem. Zajel do Německa, kde s kamerami za zády natočil, jak kupuje Nutellu, která je tam levnější než v České republice. Pětikoalice na tento krok hodně vsázela a očekávalo se, že preference vyletí nahoru. Nestalo se tak.

„Vůbec to nechápu. Měla to být tutovka. Marketingový tah roku. Premiér zajede do Německa koupit levnou Nutellu. To nemohlo nevyjít. Budeme muset vypracovat studii a zjistit, kde se stala chyba,“ krčila rameny ministryně obrany Jana Černochová.

„Vsázeli jsme na to hodně. Mělo to změnit všechno. Nutella z Německa měla být jistota. Díky Nutelle z Německa jsem si vzal další hypotéku, protože nám to mělo zajistit další období ve vládě. Teď přišlo velmi nepříjemné vystřízlivění,“ plakal ministr financí Stanjura.

Podle zákulisních informací bude neúspěch s Nutellou stát místo šéfa marketingového týmu koalice Spolu Pusinku.

Pusinka je kříženec jorkširského teriéra, který se stará pětikoalici o marketing, který v poslední době trpí na prašivinu.

Právě z toho důvodu vypadá marketing pětikoalice, jako by ji celou řídil vořech s prašivinou. Protože ji řídí vořech s prašivinou.

Pusinky se však navzdory tlaku členů pětikoalice zastal sám premiér Fiala, který si za ním stojí a tvrdí, že výsledky se dříve či později dostaví.

„Pusinka je profesionál a já mu věřím. Ostatní členové pětikoalice s ním ale ztrácí trpělivost, tak jsme se dohodli, že dáme Pusinkovi ještě jednu poslední šanci. Já věřím, že tentokrát to nemůže nevyjít,“ slibuje si premiér Fiala od velkého připravovaného marketingového balíčku.

Fiala s Pusinkou naplánovali Fialův výlet do Polska, kde premiér hodlá koupit levné pivo Braník v PET lahvi a taky levné cigarety.

„Původní myšlenka byla dobrá, ale zaměřili jsme se na špatný produkt. Lidé v České republice na Nutellu moc neslyší. Na co ale budou určitě slyšet, je Braník v PET lahvi a cigarety,“ věří Fiala.

„Pusinka ještě trval na tom, abych koupil i levné psí konzervy a levné pískací hračky, na což prý voliči uslyší, ale na těchto produktech zatím nepanuje v našich řadách shoda. Ještě to budeme muset probrat. Levné cigarety a Braník v PET lahvi jsou ale jistota a na konci týdne vyrážím do Polska,“ vysvětlil Fiala blížící se marketingový majstrštyk.

Zraky celé pětikoalice se v budoucích dnech upnou na premiéra Fialu, který nákupem v Polsku definitivně zastaví pokles preferencí a nasměruje pětikoalici směrem k vítězství v dalších parlamentních volbách. Neúspěch nepřipadá v úvahu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například úmrtí Karla Schwarzenberga.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>