Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Zdroj: Blesk/Tonda Tran

Vládní tisková konference ke konsolidačnímu balíčku: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) (11.5.2023)
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek
Pavel Blažek, ministr spravedlnosti ČR
Oslava 40. narozenin Alex Mynářové: Poradce bývalého prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý.
Oslava 40. narozenin Alex Mynářové: Poradce bývalého prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý.
12
Fotogalerie

Seděl jsem s Nejedlým u stolu proti své vůli. Plakal jsem, ale bouřka byla neúprosná. Tvrdí ministr Blažek

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek byl minulý týden vyfocen, kterak sedí v restauraci u jednoho stolu s někdejším poradcem exprezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. Vzhledem k tomu, že je Martin Nejedlý všeobecně neoblíbený člověk s vazbami na Rusko, je jakýkoliv kontakt s ním politikům z vládní pětikoalice zapovězen. Viz například případ poslance Slaného. Neznáte poslance Slaného? Není divu. Jednou byl totiž na manikúře spolu s Nejedlým. Někdo ho tam vyfotil, byla z toho menší kauza a od té doby se po poslanci Slaném slehla zem. Zmizel.

Nechat zmizet ministra spravedlnosti není tak jednoduché jako neznámého řadového poslance Slaného. Navíc ministr Blažek přispěchal s neprůstřelnou výmluvou.

„Šel jsem normálně po ulici a přemýšlel jsem, jak občanům České republiky zlepšit život. To je to, co mě každý den trápí. Je to můj každodenní motor. Zlepšovat životy běžným občanům. Zrovna jsem z ruky krmil malého koulouška, když tu z čistého nebe zahřmělo a přihnala se šílená bouře. Zvedal se mohutný vítr v síle orkánu. Kolem mě poletovaly dopravní značky, auta a koloušek. K tomu hustě pršelo a mě bylo jasné, že venku není bezpečno.

Zamířil jsem proto do nejbližší restaurace, abych se schoval.

Všude byl obsazeno. Jen jeden stůl měl volné místo. U toho stolu však seděl Martin Nejedlý. Vím, jak je to zlý člověk a že máme zakázáno se s ním kamarádit, ale ten vítr byl tak silný, že mě donesl až na židli k jeho stolu.

Plakal jsem, že to nechci. Takhle ne. Bránil jsem se tomu, ale bylo to silnější. Nechtěl jsem tam být. Prosil jsem Boha, abych tam nemusel být, ale bylo to marné. Seděl jsem u jednoho stolu s Martinem Nejedlým. Nebylo fyzicky možné odejít. Zkoušel jsem to mnohokrát, ale pokaždé jsem selhal,“ brečel ministr Blažek na tiskové konferenci.

„Seděl jsem tam u stolu proti své vůli. Číšník mi nedovolil odejít. Nejedlý rovněž. Ten se navíc smál. O můj bože, jak on se smál. Jako sám ďábel. Pět hodin jsem tam seděl a on se pět hodin ďábelsky smál. Prosil jsem ho, abych mohl odejít, ale on se jenom smál. Z očí mu šlehaly plameny. Číšníkovi taktéž z očí šlehaly plameny. Byla to hrůza.

Po pěti nekonečných hodinách to skončilo tak rychle jako to začalo. Najednou se Nejedlý přestal smát a číšník odešel. Byl jsem volný. Mohl jsem odejít.

Bylo to děsivé. Mám z toho noční můry a pravidelně se od té doby pomočuju. Podívejte,“ ukázal Blažek na svou mokrou skvrnu na kalhotách, aby to potvrdil.

Ministr Blažek si aktuálně vzal dva týdny pracovního volna, kdy bude ambulantně docházet za specialistou, aby se dal po psychické stránce trochu do kupy z toho otřesného zážitku, kdy byl nucen proti své vůli pět hodin sedět u stolu s Martinem Nejedlým.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale například je, že mladým lidem se nechce pracovat.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>