Vladimir Putin se spolupracovníky v Kremlu.

Vladimir Putin se spolupracovníky v Kremlu. Zdroj: Kreml

Vladimir Putin na poradě s nejbližšími spolupracovníky.
Ministr obrany Šojgu a velitel generálního štábu Gerasimov u Vladimira Putina, 27. února.
Ministr obrany Sergej Šojgu u Vladimira Putina, 14. února.
Jednání brazilského prezidenta Jaira Bolsonara a ruského prezidenta Putina.
Jednání ruské bezpečnostní rady: Ruský prezident Vladimir Putin (21. 2. 2022)
13
Fotogalerie

Putin se nesetká se Zelenským, dokud se nesežene dostatečně dlouhý stůl z Moskvy až do Kyjeva

Válka na Ukrajině zuří již víc než měsíc, a ačkoliv médii probíhají pravidelné informace o jednáních vyjednávacího týmu Ruska a Ukrajiny s občasným náznakem na posun, dokud se nesetkají oba dva prezidenti, žádný mír nebude. Jednání na nejvyšší úrovni však troskotají ne tak na požadavcích obou stran a nemožnosti dojít ke kompromisu, jako na nedostatečně dlouhém stolu pro prezidenta Putina.

„Pan prezident je samozřejmě otevřený dialogu a nejvíc ze všeho mu leží na srdcí mír, opuštěná štěňátka a duha, ale on má jisté požadavky na délku stolu, které nelze opomíjet a které jsou prozatím překážkou v posunutí vyjednávání na vyšší úroveň,“ vysvětluje Jurij Čůráčkovič z tiskové kanceláře prezidenta Putina.

„Ne, to jsou fake news,“ dementoval záhy Jurij Čůráčkovič dotaz novinářů, zda si až nezdravou obsesí na dlouhé stoly prezident Putin nesnaží kompenzovat svůj nezvykle krátký penis.

„Penis pana prezidenta je veskrze mírně nad průměrem nejen Ruska, ale i asijských států. Pan prezident je s velikostí svého penisu spokojený a celý ruský národ je velikostí penisu pana prezidenta potěšen a právem jsme na něj hrdí. Navíc pod tíhou nespravedlivých sankcí Západu, který se snaží drtit naši mírumilovnou ekonomiku, nás velikost penisu pana prezidenta semkla. Nikdy jsme nebyli jako národ více semknutí, než jsme teď,“ rozplakal se Jurij Čůráčkovič, který ukázal novinářům fotografii penisu Vladimíra Putina na důkaz, že je panu prezidentovi co závidět.

Po dotazu, proč je penis pana prezidenta černý, Jurič Čuráčkovič nařknul novináře ze šíření dezinformací a vrátil se zpět k tématu dlouhého stolu.

„Pan prezident rád usedne ke stolu a bude jednat o míru, ale ukrajinská strana doposud nedodala adekvátní stůl. Pan prezident trvá na stolu z Moskvy do Kyjeva. Jedině za takový stůl je ochotný si pan prezident se Zelenským sednout,“ vysvětloval Jurij Čuráčkovič.

Pokud by se podařilo opravdu zajistit stůl dlouhý z Moskvy do Kyjeva, jednalo by se o suveréně nejdělší stůl na světě. K jeho použití by musela být zbourána spousta překážek, které by mu stály v cestě, jako jsou například budovy, nemocnice či školy. Toto by však pro Rusko nemělo být překážkou, neboť v tomto má praxi.

Vodní toky by stůl překlenul přes improvizované mosty a oba státníci by po usednutí ke stolu komunikovali zřejmě po telefonu, neboť těch několik tisíc kilometrů, které by je za stolem oddělovaly, by jistě mělo vliv na běžnou ústní komunikaci. Rusko tedy své podmínky uvedlo a nyní je míč na straně Ukrajiny.

„Víme o této podmínce. Již poptáváme truhláře, kteří by byli schopni takový stůl sestrojit, avšak většinou jsou buď na frontě, nebo padli, takže je to trochu oříšek,“ pokrčil rameny Vasil Kočmodon, člen ukrajinského vyjednávacího týmu.

Do celé situace se vložila firma IKEA, která se nabídla, že se tak dlouhý stůl pokusí sestavit. Pozorovatelé a odborníci jsou však k této variantě skeptičtí, neboť se dá očekávat, že v případě stolu od IKEY bude v sadě chybět nějaký šroubek nebo součástka stolu, což povede k dlouhému a úmornému procesu reklamace, pročež stůl bude sestaven nejdříve v roce 2027.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Ničivá válka na Ukrajině je však smutnou skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>