The Cure jsou první potvrzenou hvězdou festivalu Colours of Ostrava

The Cure jsou první potvrzenou hvězdou festivalu Colours of Ostrava Zdroj: Colours of Ostrava

Colours of Ostrava hlásí první hvězdu: Na festival přijedou legendární The Cure

Lepší a slavnější kapelu si k osmnáctému ročníku Colours of Ostrava, tedy ke "vstupu do dospělosti", nemohl festival ani přát. Jako první potvrzený headliner vystoupí The Cure. Kapela, která patří k největším legendám světové hudby a ovlivnila několik generací muzikantů. Přestože letos oslavili 40 let své existence, The Cure prostě nestárnou. 

The Cure založil zpěvák a kytarista Robert Smith v anglickém Crawley. Své první vystoupení kapela odehrála v roce 1978 a do současné doby absolvovala přes 1 500 koncertů. Za dobu své existence The Cure vydali 13 studiových alb, několik koncertních filmů, živých alb i soundtracků, dále více než 40 singlů, pár knih i výběr největších hitů.

Osmnáctý ročník Colours proběhne od 17. do 20. července 2019 opět v úchvatném industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Program na 20 scénách nabídne přes 350 programových bodů - vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel také diskuse v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, dále divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2019 jsou již v prodeji v e-shopu festivalu. A pozor - cena 2 490 Kč platí na limitované množství 9 000 kusů.