Reflex stage na Colour of Ostrava 2023 bude nabitá besedami a humorem

Reflex stage na Colour of Ostrava 2023 bude nabitá besedami a humorem Zdroj: reflex.cz; blesk.cz; archiv

Reflex na Colours of Ostrava: Besedy s Lenkou Dusilovou, Emmou Smetanou i stand-up s Nikolou Džokićem

Stálý mediální partner festivalu, týdeník Reflex, opět pořádá na scéně REFLEX STAGE v areálu COLOURS OF OSTRAVA debaty s osobnostmi současné české kultury. Vstup je volný a ptát se mohou i diváci. Ti, kteří se letos do Ostravy nedostanou, najdou na www.reflex.cz záznamy všech rozhovorů. Program REFLEX STAGE každý večer završí stand-up Jana Studničky a jeho hostí.

REFLEX STAGE DEN 1 

Středa 19. července 2023

14:00 Reflex Reflexu s Martinem Bartkovským  

Náš čím dál populárnější redakční kolega proslul humornými svodkami z vážných akcí: na Twitteru a wwww.reflex.cz vtipně glosuje pochybné demošky i suchopárné tiskovky a sklízí chválu i bídu. Dva rodáci z Děčína kecají o politice, novinařině a Sudetech. 

moderuje Kateřina Kadlecová

16:00 Pod svícnem: Michaela Studená a Barbora Urbanová

Každý pátý Čech zažil domácí násilí. Proč ho okolí toleruje? Proč je společnost většinou na straně pachatelů? A proč si s domácím násilím soudy a policie neumějí poradit? Smutnou realitu v Česku se snaží změnit projekt Pod svícnem, který před rokem založily Michaela Studená a Barbora Urbanová.  

moderuje Martin Bartkovský   

18:00 Stand-up s Liborem Macháčkem 

Libora Macháčka můžete znát z pořadu Comedy Club, konkrétně z vystřižených záběrů. Libor ve svých stand-upech mluví o všem, co mu vadí, od sebe přes kytky až po Michala Davida. Vystupuje zejména z důvodu finanční tísně, jelikož vystudoval politologii a jeho účet na OnlyFans zas takový úspěch nezaznamenal.

moderuje Jan Studnička 

REFLEX STAGE DEN 2 

Čtvrtek 20. července 2023

12:00  Ridina Ahmed 

Zpěvačka, hudebnice a performerka, které sádlo převrátilo život naruby. Nejdřív s ním zápasila, pak ho zpracovala ve stejnojmenném divadelním představení a natočila o něm sérii podcastů. Odstartovaly lavinu ženských hlasů, které už neumlkly.  

moderuje Veronika Bednářová 

14:00  Igor Orozovič 

Člen Činohry Národního divadla hraje zásadní role na své domovské scéně a je rozkročen i do dalších směrů: zvládá skládat hudbu, psát písňové texty, hrát na klavír… V čem je pro něj zlomová role v muzikálu Lazarus Davida Bowieho? A proč už proboha dávno není sex symbolem? 

moderuje Veronika Bednářová

16:00  Emma Smetana a Jordan Haj 

Jeden z nejvýraznějších párů Česka. Společně pronikají do hudebního, televizního i módního světa. Dvojnásobní rodiče chtějí nyní vyrazit z klubů na velká pódia. Debata protkaná (sebe)ironií i historkami, které někdy mají i tři pointy, ovšem nebude jen o muzice.

moderuje Martin Bartkovský

18:00 Stand-up s Nikolou Džokićem  

Nikola Džokič je všemi oblíbený Srb, nikdy kladivo. Barový playboy v důchodu a notorický sběrač průserů. Jeho stand-upy jsou přesné a jemné jako dobře vychlazená rakije. Nebo řezná rána nožem. 

moderuje Jan Studnička 

REFLEX STAGE DEN 3

Pátek 21. července 2023

11:30 Márdi (Vypsaná fixa)

Konečně to vyšlo: kluci ze Sanpiega Márdi, Mejla, Pítrs a nově taky Kryštof letos dostali, po třiceti letech existence Vypsané fiXy, Anděla pro nejlepší kapelu roku. S frontmanem pardubické rockové stálice probereme album Kusy radosti i radost z hraní, dnes už nejmíň pro dvě různé generace. 

moderuje Kateřina Kadlecová

14:00 Lenka Dusilová

Jedna z nejrespektovanějších českých muzikantek se za poslední tři dekády proměnila z hustý drzý holky v experimentující, oduševnělou, moudrou… mámu. Má devět Andělů a novou kapelu. Jak se Dusilence žije, hraje, tvoří v téhle době?

moderuje Kateřina Kadlecová 

16:00 Jasmína a Pavel Houdek 

Agresoři, prasáci a jiná havěť. V interaktivní show odhalíme, jak poznat manipulátory a hulváty. Získáte totální empower booster pro vaše sebevědomí i návod, jak se vyhnout divnolidem a jak se bránit, když už není cesty zpět. V hlavní roli feministický pár Jasmína a Pavel Houdkovi z Moderní sebeobrany.

moderuje Veronika Bednářová 

18:00 Reflex Reflexu s Čestmírem Strakatým  

Co přesně moderátora dvou populárních podcastů na lidech zajímá? Jak moc při přípravě na Prostor X využívá rešerše, jak moc empatii a intuici? Pomáhá mu studium práv přesně formulovat otázky? A jsou pro něj snazší rozhovory s umělci, nebo s politiky? 

moderuje Veronika Bednářová  

19:00 Stand-up s Tomášem Plhoněm 

Komik a scénárista Tomáš Plhoň má dobrou práci, milující ženu a dvě krásné chytré děti. Během jeho vystoupení však uvidíte, že muž ve středních letech si dokáže zanadávat na cokoli. Ve zkratce: každý Tomášův výstup působí tak trochu jako dětská kresba člověka křičícího na mraky.

moderuje Jan Studnička 

REFLEX STAGE DEN 4 

Sobota 22. července 2023

12:00 Petr Hruška 

S čerstvým držitelem ceny Magnesia Litera za sbírku Spatřil jsem svou tvář o cestách kolem světa i kolem vlastní hlavy, o aktuálních literárních kauzách i “kauzách”, o rodné a domovské Ostravě, o velikánech tuzemské poezie Šiktancovi a Wernischovi, o básnění a snění. 

moderuje Kateřina Kadlecová 

15:00 Roman Holý a Matěj Ruppert 

S dnes už legendami české porevoluční kvalitní muziky o věcech věru nečekaných: o čtvrtstoletí s Monkey Business, ale taky o životě na venku, o návštěvě u Milana Kundery, o svobodě na prodej a především o zbrusu novém albu.

moderuje Kateřina Kadlecová 

18:00 Tajný stand-up s Janem Studničkou a jeho hostem 

Jedná se o úplně poslední stand-up festivalu, takže se na stagi objeví komici, kteří celou akci přežili. Čekejte něco jako pouťové přáníčko: nejspíš vás čeká zklamání, ale určitě se tomu zasmějete.