Franz Ferdinand. Hle, to je Franz Ferdinand, opravdový estét. S Romanem se radostně pozdravil, protože se znají už z dřívějšího focení, a lehce zapózoval na křesle, které vypadalo, že bylo dovezeno přímo z Konopiště. Pak se hvězdný Alex Kapranos odešel rozezpívávat do kanceláře svých produkčních, protože po nich hrající The Killers si z titulu ještě větších hvězd v tu chvíli zabrali víc šaten. Ale bral to s noblesou, a především s humorem.

Franz Ferdinand. Hle, to je Franz Ferdinand, opravdový estét. S Romanem se radostně pozdravil, protože se znají už z dřívějšího focení, a lehce zapózoval na křesle, které vypadalo, že bylo dovezeno přímo z Konopiště. Pak se hvězdný Alex Kapranos odešel rozezpívávat do kanceláře svých produkčních, protože po nich hrající The Killers si z titulu ještě větších hvězd v tu chvíli zabrali víc šaten. Ale bral to s noblesou, a především s humorem. Zdroj: Roman Černý

LP. Lauru Pergolizzi rozhodně netřeba představovat, ostatně i na Colours hrála podruhé. Tentokrát však s handicapem přetrvávajícího nachlazení. Jeden by se den před koncertem nevsadil, jestli její set bude zlatý hřeb, nebo jen pohřeb večera, ale LP je skutečná hrdinka. I ve zkráceném čase dostala postupně masu diváků do absolutního varu, celou dobu fantasticky intonovala a bylo vidět, jak si koncert opravdu ­užívá. Hudba je lék, a tak poté absolvovala nejen naši photo session, ale srdečně se objímala s kýmkoli, kdo v zákulisí požádal o selfíčko.
Phoebe Bridges. Nezdá se to, ale tahle drobná americká písničkářka je už docela velká a oceňovaná hvězda. Pozvání do dobré společnosti dostává nejen s vlastní autorskou tvorbou, na letošním Glastonbury jako host krásně vystřihla Just Like Honey s kapelou Jesus And Mary Chain, v Ostravě si ji vzali na podium The Killers, protože na jejich posledním albu má křehký duet s Brandonem Flowersem. Šla tam po svém skvělém vystoupení přímo z našeho focení v tomhle dokonalém outfitu.
Modest Mouse. Americké nehvězdné hvězdy Modest Mouse by se možná cítily líp večer na pódiu nějakého klubu než odpoledne na Česká spořitelna stagi. Ale patřily tam, určitý střet alternativy a mainstreamu je věčný a vzájemně obohacující. V Česku hrála kapela poprvé, škoda že tu nebyla v době, kdy s ní krátce vystupoval slavný britský kytarista a skladatel Johnny Marr. Ale co už… I tak to pro fanoušky nezávislé scény byl obrovský svátek.
Voice of Baceprot. Po čertech hutný metal, který hrají ženské v muslimských hábitech? Třikrát yes! Děvčata, i kdyby si vylezla vzájemně na ramena, asi nebudou vyšší než fotograf, proto jsme si je hned po jejich přídavku (pochopitelně Metallica cover) postavili na praktikábl po už rozebraných bicích a využili ještě ve vzduchu přítomného nadšení z jejich show. Ovšem ta se těžko popisuje, ta se musí vidět.
10
Fotogalerie

Hvězdy v zákulisí Colours. Unikátní snímky z míst, kam se hned tak nedostanete

Reflex se jako obvykle na čtyři dny nastěhoval do backstage největšího českého hudebního festivalu, aby nafotil sérii hvězdných portrétů v nezaměnitelné atmosféře míst, která jsou běžným návštěvníkům skryta.

Jako by ty dva roky bez festivalu nebyly. Ostrava je najednou zase červencově barevná, industriální areál Dolní oblast Vítkovice zaplněný a na několika pódiích se tak jako předtím střídá úctyhodné množství vystupujících. Spousta toho vypadá „po covidu“ pořád stejně, ale uvnitř se něco změnilo. Budoucnost je už tady, jen ještě nevíme jaká.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!