Dubai Fitness Challenge 2021

Dubai Fitness Challenge 2021 Zdroj: Dubai Tourism

Dubai Fitness Challenge 2021 se vrací do Dubaje – zapojte se do měsíční výzvy

Měsíční výzva Dubai Fitness Challenge (DFC) se tento měsíc vrací, aby dodala energii celému městu 30ti dny bezplatných fitness akcí, aktivit a lekcí. Nebude chybět ani oblíbený Dubai Run & Dubai Ride na Sheikh Zayed Road. Iniciativa, která probíhá od 29. října do 27. listopadu 2021 a kterou zahájila Jeho Výsost šejk Hamdan bin Mohammed bin Rašíd Al Maktúm, se snaží povzbudit všechny k aktivnějšímu životnímu stylu, vyzkoušet nové fitness aktivity a užít si pohyb na čerstvém vzduchu.  Dubajská fitness výzva také podporuje vizi Dubaje stát se nejlepším městem na světě pro život, práci i turistiku.

Letošní kalendář nabitý akcemi nabízí rozmanitější nabídku fitness aktivit a akcí než kdykoli předtím. Lidé by měli během 30 dnů absolvovat 30 minut denní aktivity, nejlépe venku. Všichni bez rozdílu věku a fyzické kondice budou moci využít tři bezplatné fitness vesničky na pláži Kite Beach, na výstavě Expo 2020 Dubaj a v parku Mushrif. K tomu se přidalo 14 fitness center v obchodních a obytných centrech po celém městě s významnými sportovními akcemi a více než 5 000 bezplatných live či virtuálních fitness lekcí. Na ulici Sheikh Zayed Road se vrací charakteristické závody Dubai Run a Dubai Ride. Určené jsou vedle rekreačních a profesionálních běžců a cyklistů i pro rodiny s dětmi.

Dubai Fitness Challenge 2021 Dubai Tourism

Fitness vesnička na pláži Kite Beach se stala domovem akčních plážových tréninků s 15 vyhrazenými sportovními a fitness zónami, které nabízí řadu aktivit všech úrovní, včetně HIIT tréninku, jógy, spinningu a vodních sportů.  Na hlavním pódiu budou probíhají živá vystoupení nejlepších fitness instruktorů, zatímco pro rodiny bude připravena dětské zóna Fun Spot. Pro všechny, kteří by si chtěli vyzkoušet novinkou letošního ročníku – Padel Tennis, bude na pláži připraven pop-up kurt. 

Na druhé straně města se nachází Fitness Village na Expo 2020 v Dubaji. Ve vesničce najdete Global Fitness Stage, fotbalové kriketové hřiště, posilovny a multisportovní areál. Expo 2020 spolupracuje s Dubai Sports Council (DSC) a Dubai Fitness Challenge (DFC) na mnoha akcích, včetně Expo 2020 Dubai Run – prestižním závodě, který se uskuteční v pátek 19. listopadu.

Třetí fitness vesnička v parku Mushrif nabízí šest zón s aktivitami pro rodiny, speciální cvičební prostory pro ženy, aqua zumbu, aerobik a speciální dětskou zónu s překážkovými dráhami.

V roce 2021 se k DFC přidá také Dubai Padel Cup, třídenní exhibiční turnaj v Padel Tenisu, kterého se zúčastní i někteří nejlepší světoví profesionálové. Souběžně probíhá šampionát pro amatérské hráče v různých výkonnostních kategoriích.

Dubai Fitness Challenge 2021 Dubai Tourism

Přihlásit se může každý, na stránkách www.dubaifitnesschallenge.com. Přihlášení k účasti vám zajistí, že budete vědět o všem, co DFC nabízí, včetně exkluzivních akcí, bezplatných lekcí a aktivit po celém městě.  Účastníci budou mít přístup k nabídkám svých oblíbených fitness značek a možnost hrát o zajímavé ceny. Pro ty, kteří si nejsou jisti, kde začít, je na webových stránkách DFC v sekci "Najdi si svých 30" k dispozici cvičební programy, zdravotní a fitness vlogy, výživové recepty, podcasty, virtuální lekce, články o udržování kondice a další.

V rámci závazku společnosti DFC vytvářet bezpečné prostředí, budou všechny aktivity v souladu s předpisy COVID-19. Účastníci budou povinni dodržovat preventivní opatření včetně nošení roušek na veřejných místech.