Sebevražda prominentního sexuálního devianta Jeffreyho Epsteina dala vzniknout největší konspirační teorii dneška

Sebevražda prominentního sexuálního devianta Jeffreyho Epsteina dala vzniknout největší konspirační teorii dneška Zdroj: Jan Ignác Říha

Donald a Melania Trumpovi ve vybrané společnosti Epsteina a jeho kumpánky Ghislaine Maxwellové
K prominentním kontaktům sexuálního predátora patřil i britský princ Andrew který navštívil Epsteina v jeho cele.
2
Fotogalerie

Největší konspirační teorie dneška: Sebevražda prominentního sexuálního devianta stále vyvolává otázky

Jsou věci, které se autorům detektivek neodpouštějí. Představte si sled událostí v hypotetické knížce, kde se kladným hrdinům dostane do rukou nejdůležitější padouch na světě a oni ho hodí do šatlavy, v níž ho nikdo nehlídá, protože strážní jdou radši spát, a když se pak probudí, zjistí, že padouch se během jejich REM fáze oběsil natolik brutálním způsobem, že si zlámal kosti v krku, byť se musel oběsit vkleče na povlečení konzistence papírového kapesníku, a ještě navíc v té věznici jako na potvoru přestaly fungovat obě kamery, které sledovaly jeho celu, a tak neexistuje žádný záznam o tom, zda se ten mizera oběsil sám, nebo mu někdo k rendez-vous s Hádem pomohl.

Přečíst si něco takového v knížce, chcete po knihkupci zpátky své peníze. Ale co můžete dělat, když něco takového čtete ve zprávách o skutečném světě?

Co takhle si nasadit aluminiovou čapku a vesele rozšířit řady konspiračních teoretiků? Protože přesně takhle se to podle oficiálních kanálů seběhlo v případě sebevraždy Jeffreyho Epsteina: miliardáře, filantropa a registrovaného sexuálního devianta, který sponzoroval americkou Demokratickou stranu, kamarádil se s hvězdami populární kultury i vrcholnými politickými představiteli, včetně prezidentů, a hostil je na palubě svého soukromého Boeingu 727, jímž si na svůj soukromý ostrov Little St. James na Panenských ostrovech vozil na sex nezletilé dívky – pročež se letounu přezdívalo Lolita Express.

V době svého úmrtí čekal tenhle ptáček v cele newyorského Metropolitan Correctional Center na proces, v němž čelil obviněním z obchodu se sexem a zločinného spolčení, v jehož rámci platil v letech 2002 až 2005 peníze za sexuální služby ve svých sídlech na Panenských ostrovech, v New Yorku a na Floridě desítkám nezletilých dívek, z nichž nejmladší bylo čtrnáct let. Proces se měl rozjet za dva dny a globální zájem přitahovala naděje, že by Epstein mohl napráskat vlivné osobnosti, jež se jeho protizákonných nebo minimálně lidsky zavrženíhodných radovánek účastnily.

Když byl Jeffrey Epstein zatčen, mnozí zaplesali, ale po jeho smrti propadli těžkým chmurám a konspirační teorii, že Epstein měl špínu na někoho velice vlivného, pročež pak skončil velice mrtvý.

Všichni jsme Alex Jones

Sebevražda/nesebevražda Jeffreyho Epsteina 10. srpna 2019 patří k trendy konspiračním teoriím dneška. Je žhavější než pochybnosti o přistání na Měsíci, žhavější než přesvědčení o tom, že mrakodrapy Světového obchodního centra si 11. září 2001 podminovali sami Američané, žhavější než podezření, že zeměkoule je placatá a Antarktida je ve skutečnosti zeď kolem rezervace pro neználky. Internet se už pět měsíců prohýbá pod hodinami youtubových videí, v nichž je případ Epsteinovy sebevraždy rozebírán s fanatickou pozorností k nejtitěrnějším detailům; sociální sítě Reddit a Facebook obsahují tuny memů, k jejimž leitmotivům patří to, že Epsteina zabili jeho staří známí Bill a Hillary Clintonovi (Clinton letěl jeho letadlem sedmadvacetkrát). A jedním z držáků je trend, který už se přelil i do reálného světa: do textů, jež s Epsteinovou sebevraždou nesouvisejí (ať už jde o profil na seznamce Tinder, nebo denní nabídku v pouliční kavárně), implantovat hlášku ve znění „... and Epstein didn’t kill himself“ – čili „... a Epstein nespáchal sebevraždu“.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!