Video placeholde
Elon Musk chce sociální síť Twitter jako co nejsvobodnější prostor k výměně názorů. To se mnoha levičákům nelíbí.
Světový potravinový program OSN se nechal slyšet, že dvě procenta Muskova majetku by vyřešila hlad ve světě. Elon vzkázal, ať mu pošlou plán a že pak je dá.
Elon Musk na Met Gala
Elon Musk.
Elon Musk.
18
Fotogalerie

Elon Musk: Nejbohatší člověk je čistokrevný volnotržní nadšenec. Intelekt umí využít nejlíp na světě

Pokud si myslíte, že chápete Elona Muska, tak se mýlíte. To je jediná věc, kterou o něm víme na 100 procent. V tuto chvíli na planetě není nikdo, kdo by se mu schopností vymýšlet, vyrábět a prodat zcela neotřelé produkty rovnal.

Aktuálně nejbohatší člověk planety je pro naši společnost takovou dominantou, že strčí do kapsy i význam zakladatele aktuálně největší společnosti na světě – Applu – Steva Jobse.

PayPal a SpaceX

Elon Musk je syn majitele diamantového dolu z Jihoafrické republiky, který si po rozvodu rodičů prošel svou „fází ulice“, kdy neměl dolar navíc a ve své první firmě i spal. Dnes se ale nebudeme věnovat jeho podrobnému životopisu. Zaměříme se na to, jak k nám Muskův mozek hovoří skrze jeho tržní rozhodování a co nám o něm říká.

Jeho první firma se jmenovala a dodnes jmenuje PayPal. Nelíbilo se mu, jak v digitální době fungují platební transakce. Naprogramoval vlastní finanční systém, získal zákazníky a navždy změnil finanční trh. Prodal ji za 175 miliónů ­dolarů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!