Cecilie Mosliová: „Jsem připravena na různé reakce. Česká Popelka je v Norsku něco jako náboženství. Milujeme ji hluboce.“

Cecilie Mosliová: „Jsem připravena na různé reakce. Česká Popelka je v Norsku něco jako náboženství. Milujeme ji hluboce.“ Zdroj: Storm Films

Norská herečka a režisérka Cecilie Mosliová
Cengiz Al a Astrid Smeplass. Novou verzi, film Tři přání pro Popelku, vidělo po pouhém měsíci promítání v Norsku 400 000 diváků.
V Popelce hraje i Kristofer Hivju, který se proslavil rolí Tormunda Giantsbana ve fantasy seriálu HBO Hra o trůny
Ellen Dorrit Petersenová jako Macecha
4
Fotogalerie

Cecilie Mosliová: Jsem připravena na různé reakce. Česká Popelka je v Norsku něco jako náboženství

Norská herečka a režisérka Cecilie Mosliová (48) režírovala kromě jiných seriálů i několik řad slavného kriminálního thrilleru Mamon, podle jehož norské předlohy natočila šestidílnou verzi i česká (HBO). Pracovala také na americkém seriálu Chirurgové, velice nenásilně inkluzívní remake Tři přání pro Popelku je jejím celovečerním filmovým debutem.

Kdy jste Tři oříšky pro Popelku ­viděla poprvé?

O Vánocích roku 1982. Bylo mi devět. Když si pomyslím, že to bylo natočeno v roce 1973, ve stejném roce, kdy jsem se narodila! A navíc v Československu a východním Německu! Ta pohádka je tak moderní, tak vizuální a tak významově silná!

Potkala jste se osobně s režisérem Václavem Vorlíčkem?

Bohužel jsme to nestihli, bylo mi to moc líto. Ale naši producenti se s ním setkali. Vedli s ním přátelské pracovní rozhovory.

Na scénáři vaší verze Popelky spolupracovali čtyři zkušení a renomovaní norští scénáristé. Proč tolik lidí?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!