Video placeholde

V covidu si snížili platy a jsou jedničkou na trhu. Česká firma ukazuje, že i velký byznys se dá dělat rodinně

Soupeří v podstatě s celým světem. Česká firma Catherine Life, kterou řídí Vladimír Štreit, vyrábí a prodává sportovní doplňky pro cyklisty a lyžaře. Prim hrají především brýle. Díky individuálnímu přístupu a touze vytvářet padnoucí produkty pro konkrétní zákazníky jsou v Česku jedničkou na trhu. Jak se jim daří v globální konkurenci? Jak přežili covidovou krizi? A kdy začnou své produkty kompletně vyrábět v Česku? Nejen to se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Jen málo firem, které v Česku vznikly v divokých devadesátkách, přežily až do dnešních dnů. Jednou z nich je i společnost Catherine Life. Ta se specializuje na výrobu sportovních doplňků. Pokud jezdíte na kole, je možné, že máte doma jejich brýle Relax nebo R2. Než ale začali vyrábět vlastní produkty, začínali jako distributor vybavení ze Západu, po kterém byl v tuzemsku po pádu komunismu jednoduše hlad.

Unifikované brýle z Itálie nebo Španělska ale neseděly na jinak tvarované české obličeje, a tak se zrodil nápad dělat si to po svém. Nyní své produkty testují a vyrábějí na základě konzultací s českými profesionálními sportovci i nadšenými uživateli. I když je Cathrine Life stoprocentní česká firma, jedna poslední věc jí chybí. A tou je výroba přímo v Česku. I s tím ale chtějí něco dělat. Podívejte se na videorozhovor s majitelem společnosti Vladimírem Štreitem, který byl hostem pořadu Byznys X.