Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg

Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg Zdroj: Profimedia.cz

Sledovali jste on-line! Prezidentský duel na TV Nova očima Jaroslava Plesla a Petra Koláře

Už vás všechny ty předvolební debaty unavují? Dejte jim ještě jednu šanci, možná vám jen chybí zdravá dávka ironie. A my vám ji dnes napumpujeme do žil.

 

 

Online přenos

Online přenos

Markéta Lukášková
Markéta Lukášková
23. ledna 2013 · 21:57

Přerod jezevce v aligátora a knížete v Sida Viciouse už v televizi komentuje i Daniel Hůlka, a tím byl pro mě dosažen takový level bizarnosti, jaký jsem nevídala ani v popůlnočních opakováních pořadu Doremi. TV Nova se touto debatou vrátila k tradici svých estrádních show se zpívajícími moderátory Televizních novin a náhodnými opilci okolo. Hlodavce s Punčocháčem už si odvedli zřízenci Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, protože na zítřejší on-line přenos jsem pro vás čtenáře exkluzivně sehnala ještě lepší komentátory. A to budou jinačí sekáči. Ty se nezakecaj. Dobrou noc!

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:51

Paní Lukášková, už mě vypněte. Víte přece, že jsem plachý a lidí se vesměs bojím...

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:51

Vážení čtenáři, děkujeme vám za přízeň. Loučím se i za Václava, který okamžitě popadl svůj kabát s tím, že ho jde položit do sídla některého z volebních štábů a bude na číhané. Mějte se krásně a zítra nezapomeňte na zdejší on-line z Václavovy superdebaty u veřejnoprávbních kolegů. Možná dojde i na kabát!

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:48

Ach!

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:48

Václave, rád bych tě trochu poopravil. Zjevně se bude nejvíc hovořit o ukradeném kabátu pana Hrušky ve štábu pana Zemana a jeho prezidentského týmu. Když už jsme tak u Teamu, napadla mě píseň jejich slovenských soukmenovců z Tublatanky: Moj starý dobrý kabát je moj verný kamarát... Škoda, že paní Květa Fialová debatu o kabátu nezařadila do svého pořadu. Možná by k tomu měl co říct i pan Vojtek ze skupiny Kabát. Kohopak asi volí?

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:43

A konečně k tvé poslední otázce, která by měla být otázkou mou, otázkou Václava Hlodavce, což jsem já, ale budiž ti pro tentokrát odpuštěno, jsi ještě mladý, na chybu máš právo. Po této debatě se bude mluvit o tom, že by Novu měli zrušit, protože jediné skutečné otázky jsou otázky mé, Otázky Václava Hlodavce, což jsem já, Václav Hlodavec, který má v České televizi, to je veřejnoprávní televize, Otázky Václava Hlodavce, což jsem já. Ach!

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:41

A ještě bych tě rád, Honzo, jako starší a výrazně zkušenější kolega opravil. Pan Knížák do druhého kola samozřejmě postoupil. Podívej se trochu vpravo na monitoru a uvidíš, Honzo, že pan Knížák vede v hlasování čtenářů webu Reflex.cz, což jsem teď především já, a tak trošku i ty, nad panem Bimbem v poměru 65:35.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:38

Tak především bych rád řekl, že nevím, kdo je to pan Veselovský. Opravdu ho neznám. Ale z paní Květy Fialové jsem nadšený, protože se jasně ukázalo, že nejlepší otázky, Otázky Václava Hlodavce, což jsem já, mám také já.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:36

Raději mi, Václave, řekni, jak jsi průběh debaty a výkon paní Květy Fialové viděl ty? Podle mě to za nic moc nestálo. Nova se pokusila přesunout z polohy takřka veřejnoprávní při debatě pánů Fischera se Zemanem před čtrnácti dny do naší řachandy na Primě. Výsledek byl velice rozpačitý. Jako ty to nedokázali zvládnout a jako JÁ také ne. Tudíž byla poněkud marná i jindy obstojná kolegyně Květa Fialová. Co se výkonů obou pánů prezidentských kandidátů týče, není moc co hodnotit. Václave, nerad ti to říkám, ale Tvůj veřejnoprávní kolega z České televize pan Martin Veselovský měl dnes na Radiožurnálu zdaleka nejlepší debatu obou pánů (s výjimkou té mé, samozřejmě). Oba pánové už tedy byli asi unavení a navíc neměli moc příležitostí se projevit. I proto, že je pořád někdo přerušoval. Což bych já nikdy nedopustil. Lze tudíž stěží hodnotit, kdo dnes vyhrál. Nejlépe to asi odrazilo hlasování diváků, ačkoli příznivci pana knížete mohou klidně tvrdit, že v opačném gardu. Co si myslíš ty? O čem se podle tebe bude po této debatě hovořit?

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:31

Já ti nevím, Václave, s tou půlnocí. Jsem od přírody plachý tvor a nemám rád, když mé projevy vidí lidi. Ostatně proto jsem také moderátor politických diskuzí v televizi. Víš? A prosím, nepleť si pana knížete s panem Knížákem. To jsou dva úplně odlišní lidé. A pokud je mi známo, pan Knížák se do druhého kola prezidentské volby nedostal.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:28

A to hlasování! 50 procent pan Bimbo, 46 procent pan Knížák. A co ta 4 procenta?? Kdo jsou ta čtyři procenta? Ach!

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:27

A je to pryč, Honzo! Takhle krátký pořad bych v televizi nikdy nevzal. Ještěže nám v Reflexu slíbili, že si tu můžeme povídat do půlnoci.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:26

Pan Zeman teď říkal, že když nebude zvolen, bude si užívat důchodu na Vysočině. Václave, moc se v tom tedy neorientuji, ale netvrdil to celých posledních deset let? To jsou ale paradoxy.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:25

Rád bych čtenáře uvedl do problematiky. TV Nova vyzpovídala osazenstva restauračních zařízení. Dle moderátora měli v Karviné pouze šest piv, tudíž jsou střízliví. To mohou opravdu tvrdit pouze štamgasti v Karviné, anebo Plesl s Kolářem! Já coby abstinent na to mám zcela opačný názor.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:23

Šest piv. Je to hodně, nebo málo, Honzo? Jak se bude v příštím týdnu hovořit o šesti pivech?

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:21

A teď k těm dámám. Paní Čvančačačarová se mi zdá ještě rozrušenější, než jsem rozrušený já, Václav Hlodavec, což jsem já, moderátor Otázek Václava Hlodavce, což jsem také já. Chci říct, že budu rád, když se s prezidentem manželka ukazovat nebude, protože by mi zbytečně ubírala cenné minuty v Otázkách Václava Hlodavce, což jsem já. Ach!

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:19

Dementi jako dementi. Na takové prkotiny nemám ve svých otázkách, v Otázkách Václava Hlodavce, což jsem já, vůbec čas. Já na to mám, Honzo, jenom dvě hodiny. Často odcházím ze studia zcela nenaplněn, protože mluvím třeba jenom 118 minut. Ach!

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:18

Navíc teď probírají paní manželky obou pánů kandidátů. Jak jde o dámy, je to opět tvoje parketa, Václave. Nuže...

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:17

Václave!!! Pan Zeman řekl, že dostal jasné a rozhodné DEMENTI! Ale zdá se mi, že už do toho paní moderátorka Květa Fialová opět až příliš zasahuje.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:14

Pan Bimbo říká, že si do svého týmu "vyžádal jasné a rozhodné dementy". Tak nevím, ale podle mě by o svých lidech takhle mluvit neměl. Ale to víš, Honzo, na Nově se asi může všechno. Ach! 

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:12

O panu Hůlkovi nebylo dlouho slyšet. Evidentně se ale tento Pán démonů vrátil v pravý čas, aby podpořil "pana inženýra Zemana, který se chová ke všem stejně. Nad nikým se neponižuje, nad nikým nepovyšuje". Trochu mi to připomíná Mrazíka a medvědovo poselství Ivánkovi. Ale zpět k panu Hůlkovi. Řekl bych, že je jeho snaha marná. Role pana Drákuly beztak připadne panu Šloufovi.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:09

Přestřelka pana Rupperta s panem Hůlkou je pro mě zatím nejzajímavějším momentem večera. Jsem rád, když v publiku sedí intelektuálové. Debata má potom úplně jinou kvalitu. To bychom mohli vysílat i v mých otázkách, v Otázkách Václava Hlodavce, což jsem já.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:07

A teď jsem si vzpomněl, jak paní Therese Schwarzeberková vyprávěla v Blesku, že si skvěle pokecala s panem Kalouskem, protože mluví výborně angicky. Opravdu, Honzo, je nutné bojovat takhle nečistými prostředky?

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:05

Tak já nevím, Honzo, ale řekl už někdo panu Bimbovi, že volby v Izraeli již skončily a vyhrál je pan Bibi? Asi takhle bych to v mých otázkách, v Otázkách Václava Hlodavce, odlehčil já, Václav Hlodavec.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 21:04

Oni tam probírají deset let staré skandály. Pan Zeman prý o panu Arafatovi před deseti roky řekl, že je pan Arafat pan Hitler. Pan Zeman svoji tehdejší tezi zopakoval. Jen co nastuduji, kdo to byl pan Arafat, zkusím se do debaty opět vložit. Trochu mi ale uniká, proč se o panu Arafatovi a deset let starých výrocích pana Zemana vůbec baví. Co si pustit nějakou pěknou ukázku z filmu, třeba něco od Panwericha. Abychom tyto závažné otázky vztahů Izraele a Palestiny odlehčili nějakým laskavým a moudrým humorem? My to tak udělali a bylo to vážně prima!

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 21:00

Je to bulvár. Doufám, že to sleduje Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Teď tam dokonce probírají, že řekl Karel Schwarzenberg na adresu Berlusconiho slovo "prošoustal". Tak já už vážně nevím. O tomto se jistě v příštím týdnu hovořit nebude!

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:58

Václave, musím na to odpovídat? Trochu se totiž rdím. Oni tam teď mluvili o jakémsi peru. Není to spíš tvoje parketa?

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:57

Květa právě řekla, že Václav Klaus zanechal výrazný otisk. Nezdá se ti to torchu dvojznačné, Honzo?

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:56

Ale zas tam mají boxera. A to je moc pěkný nápad.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:55

Mně v té debatě výrazně chybí Jiří Pospíšil.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:54

Teď mluvili o ústech kandidátů a řekli "huba". Já bych jim za to napařil pokutu. Na tu Novu se opravdu nedá koukat.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:53

Já nevím, tyhle živé vstupy... Zbytečně tím obírají moderátora o čas, který by mohl věnovat svým zajímavým otázkám.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:51

Promiň, Václave, teď se ve studiu mluví o panu profesorovi Václavu Klausovi. Že prý příliš preferuje kandiáta Zemana Miloše. Nemohu moc psát, neb stojím v pozoru. Ale líbilo se mi, že zařadili anketu s "obyčejnými" lidmi. To slovo "obyčejnými" myslím nepejorativně, aby si to někdo špatně nevysvětlil. Mimochodem, Václave, vrací slovo do studia. V takové chvíli jsem raději zticha. Napiš, prosím, něco...

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:49

Ale tak my bychom to probrali, Václave. Tentokrát mám radost. Paní Fialová nechala pana Miloše mluvit skoro tak dlouho, jako bych ho nechal hovořit já. Pan Bimbo říkal, že je rozdíl říci, zda jsou dekrety "vyhaslé, anebo neplatné". Tím asi naráží na pana Schwarzenberga. No, nevím, Václave. Já už se v tom moc nevyznám. Jak jsem říkal při našem vlastním pořadu: já vím, že to je příšerné, ale nedělejte, prosím, hluk.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:47

Mluví tam o Benešových dekretech. To je taky bulvár. Ani o tom by se v mých otázkách, v Otázkách Václava Hlodavce, nikdy nemluvilo. Co u vás, Honzo? 

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:44

Pan Šlouf je člověk, který si - a teď cituji pana Bimba - "ne úplně zasluhuje nálepku mafiána". No tak ale trošku si ji zasluhuje, ale ne úplně. My bychom se ve státní televizi hned zeptali na procenta a nekreslili bychom tam pro ty naše tupce koláčový graf. Na Nově to podle mě vedou amatéři.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:42

A teď se zase ptají pana Zemana na nějakého pana Šloufa? Prý s ním pan Zeman nemá moc společného. Nevím, nemohu to posoudit. Václave, kdo je to pan Šlouf?

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:41

Teď tam pan Zeman mluví o nějakém Kalouskovi. Že by prý byl "velmi vlivným poradcem" pana prezidenta Schwarzenberga při výběru členů ČNB. Pan Schwarzenberg říká, že by jeho poradcem nebyl. Ale kdo je, šůviks himbajs, pan Kalousek? A co je ČNB?

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:39

Pan Zeman se pustil do kritiky novinářů. To se mi moc nelíbí. Ale také se mi nelíbí, že do proslovů kandidátů paní Fialová příliš zasahuje, já bych je určitě nechal mluvit víc.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:37

Honzo, tohle by u nás ve státní televizi neprošlo. Ty doplňující otázky se mi zdají hloupé a zbytečné.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:37

Spolu se slečnou Berenikou si prozpěvuji: „Karle, začíná tvá mise! Nedovol, ať po volbách zas skončím s hlavou v míse!“.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:36

Zajímalo by mě, proč Květa Fialová nezačala nějakou stylovou výzvou? Třeba „Karle, polož spící hlavu ke mně do klína, a pak až tě zvolej, vem mě do kina.“

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:35

Já jsem kohouta viděl poprvé v životě v náruči Dana Landy. Pro mě je to falešné a prázdné zvíře. Já jsem pro klidnější umění. Mně se líbí třeba nejnovější videoklip Bereniky Kohoutové. A to bych viděl jako takový leitmotiv dnešního přenosu.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:33

Znít by to mohlo asi nějak takhle: Křivák nosila vždycky naruby / myslela, že je to známka punku / placku svýho otce, si zapíchla do huby / myslela, že je to známka punku / smála se jenom smutným věcem / myslela, že je to známka punku / kampaň rozjela se svým otcem / myslela, že to je známka punku / Ale David Černý říkal, že punk je jinde / v kavárně Mlejn říkali: no to snad není možný! No ale kdo není / Boží nadělení / Nedělejme z Bimba tupce / No ale kdo není / Boží nadělení / Každé zboží má svého kupce. Btw. Říkal jsem vám, že než jsem přešel na antičíro, nosil jsem také kohouta?

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:32

Ha, ha. Narozdíl od nás nemají ve studiu publikum. Za to můžeme být docela rádi, protože se to skandování vážně nedá moc poslouchat. Mrzuté je to jen z jednoho důvodu. Stejně jako na včerejší Grilování Miloše Zemana v hotelu Kampa by totiž mohla přijít i Bimbova dcera Kateřina v kožené rockerské bundě s plackou obličeje svého otce (sakra, jak se na tak malou placku vejdou všechny tři Zemanovy brady???). Punkoví klasici z Visacího zámku by po novém klipu ke skladbě Prezident je buzna mohli přetočit i video k písni Známka punku.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:31

Ale mě chybí potleskoměr!

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:31

Václave, nebuď zlý. Podle mě to bulvár není. Naopak jsem rád, že alespoň na Nově pochopili a převzali náš formát. Satisfakce!

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:29

A koktá.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:28

Je to bulvár. Ta moderátorka nemá košili, manžetové knoflíčky, sako, hodinky, o strakatém kapesníčku ani nemluvím. Nedá se na to koukat.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:27

Amnestie? Hahaha, to už u nás trhalo potleskoměry...

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:26

Václave, Fialová začíná. Je vidět, že má debata byla dobrá. Oproti dřívějším debatám na Nově také pozvali celebrity. Boxer Konečný, zpěvák Ruppert, ekonom Rusnok. Já dávám like

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:24

Nova svou diskusi uvádí jako poslední a zásadní debatu prezidentských kandidátů. Ale tu mám přece zítra já! Už jsem si vypral kapesník.

Honza Punčocháč
Honza Punčocháč
23. ledna 2013 · 20:17

Ach jo, proč také nemám nějaký slogan jako Václav? Především doufám, že bude paní Fialová na oba prezidentské kandiáty hodná a nebude jim do toho příliš zasahovat.

Václav Hlodavec
Václav Hlodavec
23. ledna 2013 · 20:21

Dobrý večer, vážení televizní diváci. Jmenuji se Václav Hlodavec a na úvod bych rád řekl, že mě především zajímá, o čem se bude po dnešních Otázkách Květy Fialové hovořit. Bude-li ovšem o čem, protože každý dobře ví, že ty nejlepší otázky mám samozřejmě jen já.

Markéta Lukášková
Markéta Lukášková
23. ledna 2013 · 20:11

Vážení čtenáři, ráda bych se vám coby šéfka webu Reflex.cz omluvila za nenadálou změnu komentátorů v dnešním on-linu. Jelikož jsou pánové Plesl a Kolář nudní, vyčpělí, bulvární a tendenční pisálkové s hloupými názory, vyměnila jsem je pro dnešní večer za skvělé komentátory Václava Hlodavce a Honzu Punčocháče. Věřím, že náš on-line tak bude konečně na úrovni.