nahoru

Prorok dobrého pití

Jaroslav Plesl 25. dubna 2013 • 00:15
Prorok dobrého pití
foto: Nguyen Phuong Thao

V roce 1998 zařizoval Michal Kratochvíl velký bar restaurace na Střeleckém ostrově v Praze. Jenže narazil na problém. Nemohl sehnat dost alkoholu. „V té době velkoobchody škrtaly nezajímavé položky. Neexistovaly sladové whisky, nebyly prémiové značky,“ vzpomíná Kratochvíl. Z literatury a časopisů, které si nechával dovážet, však věděl, že produkty, o něž má zájem, v zahraničí existují. „Stál jsem na Střeleckém ostrově a říkal si: Okay, když to nikdo nechce dělat, budu to dělat já.“ A tak začal s dovážením alkoholu sám.

Premium

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium

Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně


Diskuse ke článku