Akty X 2023

Akty X 2023 Zdroj: Petr Vagner

AKTY X 2023: Kompletní pravidla a podmínky

Pravidla soutěže Akty X 2023/2024 („pravidla“)

Soutěž Akty X 2023, dále jen „soutěž“, probíhá v období od 1.6.2023 do 31.5.2024   na internetových stránkách www.reflex.cz. Soutěží se s fotografiemi aktů v souladu s kategoriemi a pravidly soutěže. Soutěž je určena fotografům a modelkám starším 18 let.

Organizátorem a provozovatelem soutěže je společnost CZECH NEWS CENTER a.s., IČ 02346826, se sídlem Komunardů 1584/42,  170 00 Praha 7 (dále jen „Provozovatel“).

Účastníkem soutěže se stává každý, kdo zašle v souladu s těmito pravidly fotografii na zadané téma. Odesláním fotografie potvrzuje účastník soutěže souhlas s těmito pravidly. Soutěže se mohou zúčastnit občané České republiky nebo cizí státní příslušníci trvale či dlouhodobě žijící na území České republiky starší 18 let. Ze soutěže jsou vyloučeni zaměstnanci Provozovatele a jejich rodinní příslušníci.

Soutěžní fotografie musí odpovídat tématu soutěže, kterým je akt, přičemž sekundární téma se liší dle příslušného kalendářního měsíce. Každý soutěžní měsíc představuje jiné téma.

Témata:

Téma pro každý soutěžní měsíc bude zveřejněno vždy nejpozději v první den daného kalendářního měsíce na webu Reflex.cz.

Zveřejněná témata:

Červen 2023 - Vzkříšení

Červenec 2023 - Světlo a stín

Srpen 2023 - Emoce

Září 2023 - Pohyby

Říjen 2023 - Barvy

Listopad 2023 - Odraz

Prosinec 2023 - Oslava

Leden 2024 - Chill

Únor 2024 - Překvapivé pozadí 

Březen 2024 - Folklór

Fotografie:

Minimální velikost přijímaných fotografií: kratší strana min. 2500 pixelů.

Účastník soutěže zasláním fotografie do soutěže potvrzuje, že

a) je autorem přihlášené fotografie, či modelkou zachycenou na přihlášené fotografii a že tato fotografie je původní

b) disponuje veškerými právy k této fotografii

c) má vypořádána veškerá práva s osobami, které jsou na fotografii zobrazeny, nebo osobami, které fotografii vytvořili, včetně svolení poskytnout takovouto fotografii do soutěže a zveřejnit ji podle těchto pravidel

d) užitím fotografie Provozovatelem dle těchto pravidel nebudou nijak porušena ani ohrožena práva třetích osob a zavazuje se Provozovatele odškodnit z případných nároků těchto osob vznesených proti Provozovateli

e) fotografie budou po dobu od jejich přihlášení do soutěže do 31. 5. 2024 poskytnuty výhradně Provozovateli ( vyjímkou využití fotografů/modelek na svých sociálních sítích), a že fotografie dosud nebyla přihlášena do žádné jiné soutěže.

Účastník soutěže bere na vědomí, že Provozovatel bude zpracovávat jako správce osobní údaje účastníka soutěže (jméno a příjmení, adresa, kontaktní email a kontaktní telefon) a za podmínek uvedených v informaci o zpracování osobních údajů. Účastí v soutěži dále každý účastník bere na vědomí, že jeho jméno, bydliště a fotografie mohou být v souvislosti se soutěží, i za účelem její podpory, publikovány v tištěných a internetových médiích Provozovatele, v aplikacích Provozovatele a na oficiálních profilech Provozovatele na sociálních sítích, zejm. Facebook a Instagram. Neúplně označené fotografie a přihlášky nebudou do soutěže přijaty.

Účastník soutěže uděluje přihlášením fotografií do soutěže Provozovateli časově neomezenou bezúplatnou nevýhradní licenci k užití zaslaných fotografií bez územního omezení, a to zejména, nikoliv však výhradně formou uveřejnění v tištěných, internetových (včetně elektronických verzí tištěných periodik) a mobilních médiích Provozovatele, užitím na tiskových a propagačních materiálech společnosti Provozovatele, eventuelně také užitím ve formě audiovizuálního díla a softwarových aplikací, dále na výstavách pořádaných Provozovatelem, užití ve formě kalendáře vydaného Provozovatelem.

Provozovatel je oprávněn ze soutěže vyřadit fotografie, které

a) neodpovídají zadanému tématu soutěže

b) obsahují prvky násilí či pornografické prvky, či jsou jinak v rozporu s platnými právními předpisy či  dobrými mravy

c) by mohly poškodit dobré jméno Provozovatele nebo dobré jméno tištěných a internetových médií vydávaných Provozovatelem

d) u které byl zjištěn podvod, či nedodržení jiných podmínek soutěže.

O tom, zda přihlášená fotografie vyhovuje podmínkám soutěže, rozhoduje Provozovatel.

Harmonogram, systém soutěže a přihlašování fotografií:

Soutěž se skládá z 12ti soutěžních kol v období od 1.6.2023 do 31.5.2024, kdy každé soutěžní kolo trvá jeden kalendářní měsíc

Soutěžící se stává účastníkem soutěže po vyplnění přihlášky a vložením soutěžní fotografiev souladu s harmonogramem uvedeným níže.

Fotografie přihlašuje účastník prostřednictvím Google formuláře, který je přístupný ze stránky www.reflex.cz/aktyx. U každé fotografie je účastník soutěže povinen uvést název fotografie. Účastník soutěže dále uvádí své občanské jméno a příjmení, adresu, e-mailovou adresu a telefonní kontakt. Účastník soutěže potvrzuje, že veškeré takto poskytnuté údaje jsou pravdivé. Podmínkou přihlášení fotografie do soutěže je povinnost účastníka zaregistrovat se, tzn. mít vytvořen uživatelský účet na serveru Google.

Provozovatel si vyhrazuje právo zveřejnit na webu www.reflex.cz jen některé (dle jeho vlastní výběru) fotografie.

Harmonogram soutěže:

Přihlašování pro dané soutěžní kolo:

Probíhá celý kalendářní měsíc (od půlnoci prvního dne daného měsíce do půlnoci posledního dne daného měsíce) dle zadaného tématu na daný měsíc

Vyhlášenívítězného snímku:

Proběhne nejpozději do 10. dne následujícího měsíce

Výběr vítěze:

V soutěži bude odbornou porotou vybírán po dobu trvání soutěže od 1.6.2023 do 31.5.2024 vždy 1 vítězný snímek měsíčně - výherce za každý kalendářní měsíc pro dané téma.

Způsob výběru vítěze odbornou porotou:

Vítězemkaždého měsíce se stane ta fotografie, kterou vybere na základě osobních preferencí odborná porota, určená Provozovatelem soutěže.

Ceny:

Ceny pro každý soutěžní měsíc budou zveřejněny vždy nejpozději v první den daného kalendářního měsíce na webu Reflex.cz.

Červen 2023: Poukaz do eshopu Laab v hodnotě 10.000,- Kč

Červenec 2023: Poukaz v hodnotě 10.000,- Kč od Czechsporttravel.cz

Srpen 2023: Poukaz v hodnotě 10.000,- Kč na ubytování ve Welness Hotelu Volarik

Září 2023: Poukaz na pobyt v v zámeckém hotelu pro dva na dvě noci

Říjen 2023: Poukaz na pobyt v saunové zahradě Salori v hodnotě 11 000,- Kč

Leden 2023 - Voucher pro 2 osoby na 2 noci v pětihvězdičkovém hotelu Nové Lázně v hodnotě 20 000 Kč.

Kontaktování výherců, převzetí výhry a honorářů, závěrečná ustanovení:

Výherci soutěže budou informováni e-mailem, příp. telefonicky (dle volby Provozovatele) marketingovým oddělením Provozovatele. Ke kontaktování budou použity údaje zadané účastníkem soutěže při přihlášení do soutěže.

Soutěžící jsou povinni Provozovateli poskytnout součinnost k tomu, aby mohli být informováni dle předchozí věty. Pokud se Provozovateli nepodaří výherce soutěže kontaktovat (obdržet od výherce potvrzení, že výhru přijímá) nejpozději do 20 dnů ode dne ukončení daného kola soutěže, propadá výhra nebo honorář ve prospěch Provozovatele. Provozovatel učiní za dost povinnosti kontaktovat výherce, pokud ho ve shora uvedeném období alespoň 3 x kontaktuje na jím uvedeném kontaktním údaji  (emailové adrese či telefonním čísle).

Jména výherců zvolených odbornou porotou soutěže budou zveřejněna na internetových stránkách www.reflex.cz (příp. na sociálních sítích) nejpozději do 10. kalendářního dne po skončení měsíce, v kterém byla fotografie přihlášena do soutěže.

Výhry budou předány korespondenčně, elektronicky, či osobně v sídle Czech News Center po domluvě s výhercem.

Výhry v soutěži nejsou soudně vymahatelné. Soutěžící jsou si vědomi a souhlasí s tím, že veškeré vztahy či případné spory související s účastí v soutěži se řídí českým právem a budou rozhodovány u obecných soudů České republiky.

Provozovatel si vyhrazuje právo vyřadit ze soutěže účastníky, kteří poruší tato pravidla, a posoudit jednotlivé sporné situace vzniklé v průběhu soutěže.