Další ruský útok zastavil brankář Pavel Francouz

Další ruský útok zastavil brankář Pavel Francouz Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Útočník Roman Horák dotírá před ruskou brankou
Česká střídačka při olympijském semifinále proti Rusku
Brankář Pavel Francouz a jeho zákrok při olympijském semifinále proti Rusku
Ruští hokejisté se radují z gólu do české branky
Nikita Gusev se raduje z ruského gólu v semifinále proti Česku
6
Fotogalerie

Česko vs. Rusko 0:3. Přímý přenos hokejového semifinále na olympiádě jsme sledovali online

Zápas českých hokejistů s týmem Olympijských sportovců z Ruska od osmi hodin komentuje osvědčená dvojice - kulturní redaktorka Reflexu Kateřina Kadlecová a náš videomanažer a bývalý hokejista Martin Bartkovský. Je to zápas s největším favoritem turnaje. Pokud Češi vyhrají, budou nejhůř druzí.

Online přenos

Online přenos

Kateřina Kadlecová
Kateřina Kadlecová
23. února 2018 · 08:33

Moc všechny zdravím z děčínského (kuchyňského) studia! Momentálně ČT vysílá takové to divné vytírání. Pro mě jako pro hospodyni je curling velmi inspirativní sport. Snad nám to potom přepnou na o něco atraktivnější sport - aby to nedopadlo jako zlatá jízda Ester Ledecké, kterou jsme kvůli hokeji v přímém přenosu na ČT neviděli... 

Martin Bartkovský
Martin Bartkovský
23. února 2018 · 08:26

Hlad po velké medaili je ale na straně Rusů. Po rozpadu Sovětského svazu zlato z olympiády ještě nezískali a mají jen 5 titulů mistra světa. To Češi se na MS radovali z nejcennějšího kovu šestkrát (včetně hattriku z let 1999-2001) a navíc je zdobí zlatá olympijská medaile z Nagana. Ale to všichni víte.

Martin Bartkovský
Martin Bartkovský
23. února 2018 · 08:23

Na posledním velkém turnaji, tedy ve čtvrtfinále MS v Paříži, nás Rusové porazili 3:0. Je tedy co vracet.

Martin Bartkovský
Martin Bartkovský
23. února 2018 · 08:18

Co se týče bilance na zimních olympijských hrách, Rusové zvítězili v základní skupině v Lilehammeru, Naganu a Vancouveru. Domů nás pak poslali ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Salt Lake City. To Čechům rozhodující zápasy jdou. Rudou mašinu jsme porazili ve finále v Naganu i v souboji o 3. místo v Turíně. Oboje je ale hodně dávno.

Martin Bartkovský
Martin Bartkovský
23. února 2018 · 08:13

Od roku 1993 a vzniku samostatné české reprezentace se s Ruskem potkáváme už po 132. Náš tým zvítězil 52krát, Rusové 73krát, zbytek byly remízy.

Martin Bartkovský
Martin Bartkovský
23. února 2018 · 08:07
Nejprve ale několik čísel. Dnes je to přesně 20 let, 1 den a zhruba 3 hodiny, co začalo památne finále zlatého olympijského turnaje v Naganu. Gólem Petra Svobody jsme tehdy porazili Rusko 1:0. Tak snad dnešní tým výkon svých předchůdců minimálně napodobí.
Martin Bartkovský
Martin Bartkovský
23. února 2018 · 08:03

Vítejte u dnešního online přenosu. Stejně jako ve čtvrtfinále se Švýcarskem vás i dnes zápasem provedu já s mou kolegyní Kateřinou Kadlecovou, specialistkou na severočeský hokej a kulturní souvislosti. Máte se opět na co těšit! Zápas začíná v 8:40 našeho času.

Online přenos ze zápasu Česko - Rusko na iSport.cz >>>

A kdo hraje z Čechů o další medaile? >>>

Tabulka s kompletním programem ZOH 2018 >>>

Hokejový program na ZOH 2018 >>>