Demise Langšádlové

Demise Langšádlové Zdroj: Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Jana Bendová: Markéta Pekarová Adamová vysvětluje: Nefotíš se s pávem, nemáš ministerskou židli

Biskupové se distancovali od pořádání knižní besídky Miloše Zemana a Dominika kardinála Duky v pražském Arcibiskupském paláci. Setkání považují „za politováníhodnou událost“ a jsou si „vědomi pohoršení, které mezi lidmi vyvolalo“. Miloš Zeman, provokatér každým coulem, je možná takovou pozorností potěšen, ale bůhví, jak vysoko nitky spiknutí proti němu doopravdy sahají.

Za nitky zatahala i vládní topka a její neviditelná ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, jejíž náplni práce málokdo z nás laiků rozumí, si dala padáka. Nedobrovolně dobrovolná demise proběhla všemi médii a vsaďme se, že paní Langšádlovou i název onoho ministerstva nyní zná více občanů než předtím. Ale určitě každý v téhle zemi zná klasickou pohádku Sůl nad zlato, přinejmenším z filmového podání Byl jednou jeden král s Janem Werichem a Vlastou Burianem. Tak tahle pohádka by se kvůli cenám energií mohla maličko změnit. Nemění se však lidovci. Zase vymysleli, jak přimět lidi mít více dětí. Jenže i když peníze bývají až na prvním místě, nikde nebylo prokázáno, že by zvyšovaly porodnost. To spíš služby, školky…

Pokračování 2 / 7

Spiknutí z nejvyšších míst

Křest knihy Spiknutí: Miloš Zeman, Dominik Duka, Jiřina Bohdalová.

Biskupové Čech, Moravy a Slezska se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci, při níž byla v nadmíru vybrané společnosti představena bizarní kniha Spiknutí o okolnostech exprezidentovy hospitalizace. Evidentně další spiknutí! A ještě z tak vysokých míst, bůhví, ne-li dokonce z těch úplně nejvyšších.

Pokračování 3 / 7

O marušce a elektřině

.

České domácnosti loni ve druhém pololetí platily za elektřinu v poměru ke kupní síle svých výplat nejvíce v EU. Zřejmě už bude třeba maličko inovovat tu klasickou českou pohádku Sůl nad zlato. Princezna Maruška: Tatínku, mám tě ráda jako… jako… jako elektřinu.

Pokračování 4 / 7

Haló, už nás vidíte?

Válek Pekarová Adamová a loučení s Langšádlovou

TOP 09 přiměla odstoupit svou neviditelnou ministryni pro vědu Helenu Langšádlovou, podle její stranické šéfky Markéty Pekarové Adamové „sama paní ministryně připouští, že více úsilí věnovala samotné práci než jejímu vysvětlování navenek“. Tak aspoň že to podivuhodné odvolávání-odstupovaní paní Langšádlovou a topku náležitě zviditelnilo.

Pokračování 5 / 7

Lidovecké afrodisiakum

Alena Schillerová (ANO) a Marian Jurečka (KDU-ČSL) se střetli v Otázkách Václava Moravce (14.4.2024)

Loni se v Česku narodilo nejméně dětí za posledních třicet let a lidovci přišli s dalším nápadem, jak inspirovat lidi k plození a rození: zvýšit sociální odvody bezdětným a snížit vícedětným. Měli by si to finanční afrodiziakum nechat patentovat a exportovat, v USA se loni narodilo dokonce nejméně dětí od roku 1979.

Pokračování 6 / 7

Rekord v objímání

Abubakar Tahiru

Ghaňan Abubakar Tahiru během jediné hodiny objal 1123 stromů, čímž si vysloužil zápis do Guinnessovy knihy rekordů. To je toho, Čech Miloš Zeman kdysi na Vysočině…

Pokračování 7 / 7

Upěnlivá prosba

.

Jak jen to politikům před volbami říct a neurazit: Krůtí brko, přestaňte už hrabat do mé peněženky a pořád někde něco blahovolně rozdávat! S úctou daňový poplatník.