Díl s Bradym vidělo 556 000 diváků.

Díl s Bradym vidělo 556 000 diváků. Zdroj: archiv Blesk.cz

Anna K. s Jiřím Bradym
Jiří Brady v Show Jana Krause
Sešlost v show u Krause: Michael Kocáb, aktivista a exministr pro lidská práva
Anna K. v Show Jana Krause
Přípitek na demokracii
13
Fotogalerie

Odloženou Show Jana Krause ve čtvrtek vidělo 556 000 diváků

Odloženou Show Jana Krause ve čtvrtek vidělo 556.000 diváků. Na dotaz ČTK to řekla Gabriela Semová z tiskového oddělení televize FTV Prima. Na internetu úvodní část pořadu s osobnostmi kritizujícími prezidenta Miloše Zemana nezkrácenou verzi zhlédlo přes 320.000 lidí, rozhovor s Jiřím Bradym a ministrem Danielem Hermanem (KDU-ČSL) necelých 126.000 lidí. Televize díl nejprve odmítla vysílat, poté ho zařadila na program o den později.

Podle serveru Digizone.cz byl pořad devátým nejsledovanějším ve středu večer. Předstihly ho hlavní zpravodajské pořady Novy, Primy a České televize a také Ordinace v růžové zahradě. Krausovu show si pustilo 556.000 diváků starších 15 let, minulý díl jich vidělo 467.000.

Hosté, mezi nimiž byli bývalý politik Jan Ruml, dokumentaristka Helena Třeštíková, hudebník a bývalý politik Michael Kocáb, novinář Jan Macháček, socioložka Jiřina Šiklová nebo zpěvák Dan Bárta, v pořadu podpořili Bradyho a Hermana ve sporu s Hradem a promlouvali ke svátku vzniku samostatného Československa 28. října.

Ve videoarchivu na webu pořadu se úvodní pasáž s osobnostmi objevila ve dvou verzích. V delší třináctiminutové a kratší sedmiminutové, která odpovídala té odvysílané v televizi. Nezkrácenou verzi si na internetu pustilo přes 320.000 lidí, úvodní rozhovor s Bradym a Hermanem necelých 126.000 lidí.

Do kratší verze úvodu, kterou produkce pořadu připravila pro televizi, se nedostala vyjádření političky Táni Fišerové, herečky Báry Štěpánové, novinářů Magdaleny Dietlové a Tomáše Klvani a nakladatele Joachim Dvořáka. Fišerová nazvala Zemana gubernátorem, nejvyšší představitelé země podle ní dělají z Česka gubernii Číny.

"Bylo kdysi takové heslo 'Republiku si rozvracet nedáme', tak prosím pěkně 'Naši zemi si ukrást nedáme'. Ani tím 'monstrem' na Hradě, ani tím 'pánem ze Slovenska'," řekla Štěpánová. Podle Dietlové si Zeman dělá z Hradu svou trafiku. Klvaňa se domnívá, že je třeba se zamyslet, jestli je funkce prezidenta vůbec potřebná. Dvořák vzpomněl pohádky, které čte své dceři, kde jsou zemané nižší šlechta a nikdy nemohou být rytíři.

Prima ve středu informovala, že produkce nedodala pořad včas. Poté prohlásila, že pořad neodvysílala kvůli riziku sankcí od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Rada to ale označila za alibismus. Nakonec televize pořad ve čtvrtek odvysílala v Krausovou produkcí dodané podobě.