Norská heavymetalová legenda Glyve Nagell se stal politikem.

Norská heavymetalová legenda Glyve Nagell se stal politikem. Zdroj: Facebook

A co teď? Norský heavymetalový zpěvák byl „omylem“ zvolen do městské rady

Glyve Nagell (44), norská heavymetalová legenda ze skupiny Darkthrone, byl „omylem“ zvolen do městské rady městečka Kolbotn. Přestože byl na nevolitelném místě kandidátky a jeho heslo znělo „Prosím, nevolte mě“, lidé ho nevyslyšeli. Teď zvažuje, co dál, když se ocitl v městské radě.

Nagell, kterého Norové znají spíše pod uměleckým jménem Fenriz, je tvrdý rocker a je skutečnou hvězdou svého oboru. S politikou ale nechtěl mít nic společného.

Jak se tedy mohlo stát, že se ocitl v městském zastupitelstvu?

Nechal se před časem přesvědčit, aby mohl být v malém městečku zapsán na kandidátku do městské rady, protože moc zájemců nebylo a radní chtěli, aby kandidátka vypadala „důstojně“. Tak se dostal na „zcela nevolitelné“ 18. místo.

Aby svůj záměr potvrdil, tak nedělal vůbec žádnou kampaň, jen se nechal vyfotit se svoji kočičkou a napsal „Prosím, nevolte mě“. Je ovšem příliš známý na to, aby ho lidi ignorovali. Zvolen i proti své vůli byl. Na dva roky.

Na hudebním webu Clrvynt k tomu řekl: „Po volbách mi volali, že jsem byl zvolen. Že jsem se stal zastupitelem. Moc mě to nepotěšilo, protože ta práce je nudná. A jak jsem zjistil, není za to ani moc peněz.“

Nagell se ale zasedání rady zúčastňuje, ale prý se tam cítí „hloupě“. Když si poslechnete jeho skladby, tak pochopíte, že zastupitelstvo pro něj asi skutečně není to pravé.

Kolbotn se nachází ve středním Norsku, má kolem 6000 obyvatel a právě heavymetalová skupina Darkthrone jej zřejmě nejvíce v posledních letech proslavila.