Při čelní srážce vlaků na jihu Itálie dnes krátce před polednem zahynulo nejméně jedenáct lidí a mnoho dalších bylo zraněno.

Při čelní srážce vlaků na jihu Itálie dnes krátce před polednem zahynulo nejméně jedenáct lidí a mnoho dalších bylo zraněno. Zdroj: ČTK

Na jihu Itálie se srazily vlaky, o život přišlo nejméně jedenáct lidí

Při čelní srážce vlaků na jihu Itálie dnes krátce před polednem zahynulo nejméně jedenáct lidí a mnoho dalších bylo zraněno, oznámila italská agentura ANSA. Bilance podle ní nemusí být konečná. Záchranáři stále vyprošťují lidi z prvních vagonů, jejichž trosky se zaklínily do sebe a hasiči je musí rozřezávat. Podle českého ministerstva zahraničních věcí nejsou mezi oběťmi srážky vlaků žádní Češi.

Neštěstí se stalo na regionální trati v oblasti Apulie u města Corato, asi 30 kilometrů západně od Bari. Linkou podle listu La Repubblica cestuje obvykle mnoho lidí. Každý z vlaků měl čtyři vagony, první dva vozy z obou vlaků byly při srážce zcela zničeny.

Na místě stále zasahuje mnoho sanitek a požárníků. Zraněné dopravují do nemocnic i vrtulníky. Z trosek se podařilo zachránit mimo jiné i malé dítě.

Svědci agentuře ANSA popsali, že kusy plechu z prvních dvou vagonů se při srážce rozlétly po okolí.

Příčina nehody není zatím známa. Italský premiér Matteo Renzi již vyjádřil pozůstalým soustrast a slíbil vyšetřit příčiny neštěstí i kdo za něj nese odpovědnost. Na místo nehody míří italský ministr dopravy Graziano Delrio.