Trosky ruského letadla, které se v sobotu zřítilo na Sinajském poloostrově

Trosky ruského letadla, které se v sobotu zřítilo na Sinajském poloostrově Zdroj: ČTK

Černé skříňky ruského letounu pravděpodobně zaznamenaly explozi bomby

Vyšetřovatelé pádu ruského letadla v Egyptě jsou si prý "na 90 procent" jisti, že zvuk, který je slyšet v poslední vteřině záznamu z černých skříněk, je exploze způsobená bombou. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na jednoho ze členů vyšetřovacího týmu. V troskách stroje, který se před týdnem zřítil na Sinajském poloostrově, zahynulo 224 lidí.

Tuto sobotu se objevila informace, že egyptské úřady v souvislosti s tragédií kontrolují záznamy z kamer na letišti v Šarm aš-Šajchu a pátrají po jakékoli podezřelé aktivitě. Rovněž vyslýchají letištní personál, který přišel do styku se zříceným strojem. Jak poznamenaly světové tiskové agentury, jde o vůbec první náznak, že i egyptské úřady by se mohly domnívat, že na pádu letadla se někdo podílel.

Letadlo spadlo necelou půl hodinu po startu z Šarm aš-Šajchu. Rusko i Egypt zatím odmítaly spekulovat o příčinách katastrofy, ale britští a američtí představitelé se domnívají, že mohlo jít o teroristický útok, při kterém explodovala bomba umístěná v zavazadlovém prostoru.