Dort pro prezidenta

Dort pro prezidenta Zdroj: Facebook/Mari Vanna

Dort pro prezidenta
Prezident se fotil s hosty restaurace
2
Fotogalerie

Sa dňom ražděnija. Miloš Zeman slavil narozeniny v ruské restauraci v New Yorku

Prezident Miloš Zeman, který je na pracovní návštěvě USA, oslavil v pondělí v New Yorku své 71. narozeniny. Zatímco v Česku se slavil Den české státnosti, Zeman pořádal narozeninovou party v místní ruské restauraci.

Fotky z oslavy se objevily jednak na facebookových stránkách restaurace Mari Vanna, tak i na stránkách hostů, převážně Rusů. Ti se s českým prezidentem i fotili.

Na facebookových stránkách Mari Vanna Official Fan Page bylo ještě krátce o půlnoci video pořízené při oslavě. Je na něm vidět moment, kdy personál restaurace prezidentovi předává dort. Zatímco hosté restaurace spolu s kapelou zpívají sborově ruskou píseň, Zeman musí sfouknout zapálené svíčky, což se mu ovšem moc nedaří. Video mělo přes dva tisíce zhlédnutí, dokonce i některé komentáře od českých uživatelů Facebooku. Krátce po půlnoci ale ze stránek restaurace zmizelo. 

Video se pozdějí objevilo na sociálních sítích. Zřejmě se ho podařilo některému z uživatelů stáhnout.

 

Mari Vanna je restaurace servírující ruské speciality v samém centru Manhattanu. Jak je vidět z jejích internetových stránek, populární je především mezi místní ruskou komunitou.