Cirkus podváděl děti: Přemaloval psy na pandy a vybíral za to peníze

Cirkus podváděl děti: Přemaloval psy na pandy a vybíral za to peníze Zdroj: Corriera della Sera

Cirkus podváděl děti: Přemaloval psy na pandy a vybíral za to peníze

Že je v cirkusech možné takřka vše, to ví každý, kdo tam alespoň jednou byl. Italská policie teď ale vyšetřuje podvod, který je hodně trapný. Jeden cirkus při představeních v Brescii přemaloval psy čau-čau na malé vzácné pandy a vybíral od dětí i dospělých peníze, když se se zvířaty chtěl někdo vyfotografovat.


Pandy jsou velmi vzácná a chráněná zvířata a kromě Číny ve volné přírodě nikde nežijí, několik je jich pak zapůjčených po světě v různých Z00. Že by měl nějakou pandu cirkus, je v podstatě nemožné. Na to také někteří z diváků upozornili a podvod byl rychle odhalen. Informoval o tom vlivný italský list Corriere della Sera.

Kromě jiného byl majitel cirkusu při zásahu policie obviněn i z týrání zvířat, protože některé z nich přivezl na falešné zvířecí pasy. Veterinární kontrola pak zjistila, že byly také krmeny nevhodnou potravou. Muž bude podle policie zřejmě obviněn z podvodů.

Cirkus podváděl děti: Přemaloval psy na pandy a vybíral za to penízeCirkus podváděl děti: Přemaloval psy na pandy a vybíral za to peníze | Corriera della Sera