hamás

hamás Zdroj: obrázků: www.idfblog.com

hamás
hamás
2
Fotogalerie

Hamás: Lidské štíty jako cílená strategie

Islamisté si s sebou nesou jisté znaky dezorientace současnou civilizací. Kromě jiného nepochopili, že něco - když už to dělám - se fakt netiskne na papír. Izraelská armáda v pondělí zabavila tištěný návod Hamásu, jak používat arabské civilisty jako lidské štíty.

Izraelská armáda nalezla v průběhu nynější operace v Gaze manuál, který skutečně děsí naprostou neúctou Hamásu k životům jejich vlastních lidí - prostých Arabů v pásmu Gazy, kteří nebojují, nepodporují Hamás a hlavně by už rádi žili nějaké normální životy. Tito lidé - jejichž zájmy podle své vlastní propagandy Hamás hájí - jsou cílevědomě a plánovitě používáni jako ochrana bojových pozic Hamásu.

Zpráva pochází od izraelských obranných sil - IDF, to jest armády. U Hamásu ji nemůžeme ověřit, ale jednak IDF zveřejnila fotografie příručky k užívání živých štítů, druhak celý průběh operace Obranné ostří ukazuje, že bojovníci Hamásu skutečně při svých akcích štíty z civilistů používají plánovitě, systematicky a až obludně cynicky.

Příručku urbánní války vydalo jako svůj vzdělávací text vojenské křídlo Hamásu, brigáda Al-Qassam. Dočteme se v ní například, že izraelští vojáci zásadně minimalizují ztráty na životech civilistů a ničení civilních budov, a proto je pro ně v oblasti plné civilistů těžké střílet. „Ničení civilních domů izraelskými vojáky zvyšuje nenávist obyvatel k útočníkům a zvyšuje jejich ochotu pomáhat silám odporu.“ Silami odporu míněn Hamás. Konec citace.

Proto prosím všechny, kteří spílají Izraeli za civilní oběti v Gaze: Ty civilní oběti, jejich využití jako živého štítu bojovníků a následně smrt těch civilistů naplánoval Hamás. Teroristé sami přiznávají, že čím hůře pro prosté palestinské Araby, tím lépe pro Hamás, a že ničení arabských civilních cílů Židy je v jeho bytostném zájmu. Jejich vlastní lidi, palestinští Arabi, jsou pro teroristy z Hamásu něco jako dobytek, kterého je z propagandistických důvodů občas nutné pár tisícovek poslat na porážku.

hamáshamás|obrázků: www.idfblog.com

 

hamáshamás|obrázků: www.idfblog.com