Zraněný fotograf Stanislav Krupař

Zraněný fotograf Stanislav Krupař Zdroj: Stanislav Krupař

Nepokoje v Duchcově
Nepokoje v Duchcově
Nepokoje v Duchcově
Nepokoje v Duchcově
Nepokoje v Duchcově
7
Fotogalerie

V Duchcově se střetli pravicoví radikálové s policií. Zaútočili i na fotoreportéra Reflexu, který byl na místě zraněn

V Duchcově se koná protiromská demonstrace Dělnické strany sociální spravedlnosti. Dění na místě dokumentoval fotoreportér Reflexu Stanislav Krupař, na kterého bezdůvodně zaútočil jeden z radikálů.

V severočeském Duchcově vládnou pouliční nepokoje od chvíle, kdy skupina Romů zaútočila na manželský pár a jejich konání zachytily bezpečnostní kamery. Dělnická strana na to konto uspořádala dnešní protiromský pochod, načež romští aktivisté naplánovali svou vlastní sešlost na ten samý den a takřka stejné místo.

Pochodu neonacistů se zúčastnily zhruba čtyři stovky mužů, někteří si nasadili kukly a snažili se prolomit policejní kordon, což se jim nepodařilo. I přesto ale došlo ke zraněním. "Jeden z extrémistů, který měl na hlavě kuklu, na mě cíleně zaútočil asi ze čtyř metrů. Hodil po mně skleněnou lahev od Coca-coly, která mě trefila do hlavy. Okamžitě jsem se sesunul na zem. Hodně to krvácelo, mám roztržené obočí, na místě mě ošetřila jedna žena a na chirurgii v Duchcově mi to zašili třemi stehy. Uvidíme do zítřka, jestli z toho nebude otřes mozku," popisuje fotoreportér Reflexu Stanislav Krupař, který tak bohužel sám na vlastní kůži zažil brutalitu pochodujících neonacistů. Dodal, že prázdné lahve měli extrémisté po kapsách cíleně, a že policie podle něj podcenila jejich připravenost a vybavení.

Na místě byli i další zranění, dva těžkooděnci a jedna žena. Policii se nyní prý podařilo účastníky pochodu uklidnit a vrátit je na původně plánovanou trasu, po které pokračují. Připravujeme další podrobnosti.