Šikana

Šikana Zdroj: Tomáš Tesař

Malí kriminálníci na karlovarském festivalu

Proč jsou děti násilné a agresivní? Co s nimi dělat? Kdo za to může? Že je šikana normální a je třeba o ní nejen mluvit, ale hlavně ji řešit. Jaké jsou skutečné osudy dětí z ústavů. A že násilníci pocházejí už z 50 % z rodin střední a vyšší společenské třídy. Nejen v těchto otázkách Miloš Čermák koupal mě a pana Sávu Arabadžieva. A návštěvníkům Filmového festivalu se to evidentně líbilo.


Ředitel výchovného ústavu v Pšově Sáva Arabadžiev je po pětadvaceti letech praxe nevyčerpatelnou studnicí konkrétních příběhů, osudů nezletilých násilníků, ale i rad a postřehů, co s násilím u dětí dělat. Na první z Čermákových koupelí, jež proběhla dnes od 17.hodin v Reflextoru na kolonádě v Karlových Varech, mu hosté doslova viseli na ústech.


A pak se na něj ještě vrhli, aby si s ním soukromě popovídali.  Na dámských toaletách pak zasypali dotazy i mě, ulpěla na mě trocha reportérské slávy, co odpadla ze Sávy Arabadžieva.


Zítra v 17 hodin si to proto s Milošem zopakujeme. Tentokrát vás všechny zveme na hosty z Řecka.  tropickém vedru budeme řešit žhavé téma tamní krize. doufáme, že u nás v Reflextoru nebude dusno, ale že naopak jako dnes mezi námi, našimi hosty a vámi - našimi čtenáři a zítra i diváky - bude jiskřit debata.


Podívejte se zatím na kousek dnešní debaty:

Video placeholde
Koupele Miloše Čermáka • Reflex.cz