27.2. - František Ortmann: Dnes opět spousta práce, musel jsem na nákup do Ikea, takže jsem tam skočil na oběd do jejich Ikea restaurantu a využil jejich denní nabídky. File s kaší a polévka. Polévka zeleninový krém byl pro mě absolutně slaný, snědl jsem jednu lžíci a odložil. Na dotaz \\\\\'jaká je ta smažená ryba\\\\\' jsem dostal odpověď \\\\\'treskovitá\\\\\' a kuchař byl překvapen, že se ptám. Musel se zeptat kolegy, co nandavá na talíře. Ryba byla studená a kaše naopak od polévky neslaná nemastná. Dnes myslím jen kvůli ceně (51 Kč) mohu vůbec bodovat, protože jinak to byla pouze hmota bez chuti a zápachu :-( 2/10. Vůbec jsem se vlastně nenajedl.

27.2. - František Ortmann: Dnes opět spousta práce, musel jsem na nákup do Ikea, takže jsem tam skočil na oběd do jejich Ikea restaurantu a využil jejich denní nabídky. File s kaší a polévka. Polévka zeleninový krém byl pro mě absolutně slaný, snědl jsem jednu lžíci a odložil. Na dotaz \\\\\'jaká je ta smažená ryba\\\\\' jsem dostal odpověď \\\\\'treskovitá\\\\\' a kuchař byl překvapen, že se ptám. Musel se zeptat kolegy, co nandavá na talíře. Ryba byla studená a kaše naopak od polévky neslaná nemastná. Dnes myslím jen kvůli ceně (51 Kč) mohu vůbec bodovat, protože jinak to byla pouze hmota bez chuti a zápachu :-( 2/10. Vůbec jsem se vlastně nenajedl. Zdroj: František Ortmann

27.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Košeri. Kde: Kupé, Veveří 34, Brno. Kolik: 125 Kč. Hodnocení: 10. Celkový dojem: Během své návštěvy Brna u příležitosti VeganFestu jsem se rozhodla zkusit nabídku místní orientální restaurace Kupé. Objednala jsem si Košeri, což je egyptské národní jídlo z rýže, těstovin, luštěnin, restované cibulky a rajčatové omáčky. Ačkoliv kombinace dvou druhů těstovin, luštěnin a rýže působí dost neobvykle, chuťový zážitek byl nepřekonatelný. Jídlo bylo šťavnaté, syté, pestře okořeněné, doplněné další omáčkou, lahodným cibulovým salátem s čerstvými bylinkami a limetkovou šťávou. Interiér podniku byl velice příjemný (jeho součástí byla např. i výstava obrazů) a obsluha milá. Kéž by byla podobná restaurace i v Praze.
27.2. - Jan Kára: Dnes to byl grilovaný losos s lilkem, rajčaty a cuketou. Solí solený, pepřem pepřený. Dávám si sedmičku. Cenu nedokážu odhadnout. Jsem dnes opět u rodičů na Patříně a z cizího se vaří nejlíp, takže ani nevím, kolik to může stát. Snad mi komentátoři cenu vyjasní, jako to mají obvykle ve zvyku.
27.2. - Miroslav Tučka: Roastbeef s hranolkami, nakládanou zeleninou a horčicí a tatarkou patří k top jídlům naší jídelny. Uprostřed krásně růžové plátky masa a čerstvé hranolky. Hodnotím 10 body. Cena 65,-.
27.2. - Iva Jelínková: Hovězí guláš s rýží, školní jídelna - 46 Kč. Hodnocení: 5/10.  Pominu-li tradiční UHO omáčku, která má ke guláši skutečně předaleko a každotýdenní salát \\\\\'vymáchané zelí s cibulí\\\\\', musím kladně ohodnotit dokonale libové maso a narozdíl od pátku sypkou a celkem slušně uvařenou rýži. Pokaždé mě rozesměje, když paní kuchařka pečlivě odpočítává přesně nadávkované kousky masa. Dnešní oběd neurazil ani neuchvátil, dávám 5/10.
5
Fotogalerie

Gastronauti Reflexu vyrazili na průzkum restaurace v IKEA i veganského festivalu

Čas od času musí i milovník dobrého jídla zavítat do končin, kam se nechodí každý den. Ať je to brněnský VeganFest, nebo restaurace v IKEI. Ne vždy je ale dobrodružná gastrovýprava korunována pocitem plného žaludku.


Projekt Gastronauti Reflexu končí už tuto středu. Stejně jako minulé pondělí se i dnes na oběd dostala kvůli pracovnímu vytížení jen část účastníků. Tereza Zamazalová zapomněla vzít do restaurace, kde si dala řecké Stifado, fotoaparát a Veronika Pacáková napsala, že v práci s trochou štěstí poobědvá jablko.


Nejvíc času měla dnes na oběd Tereza Vandrovcová, která nám poslala příspěvek z návštěvy brněnského Veganfestu - konkrétně místní orientální restaurace Kupé. "Objednala jsem si Košeri, což je egyptské národní jídlo z rýže, těstovin, luštěnin, restované cibulky a rajčatové omáčky. Ačkoliv kombinace dvou druhů těstovin, luštěnin a rýže působí dost neobvykle, chuťový zážitek byl nepřekonatelný," pochlubila se.


František Ortmann podnikl během dneška gastrovýlet, na který by naopak nejradši zapomněl. Během nákupu IKEA zavítal do přidružené restaurace, kde si dal filé s kaší a polévku: "Polévka zeleninový 'krém' byl pro mě absolutně slaný. Snědl jsem jednu lžíci a odložil. Na dotaz, jaká je ta smažená ryba, jsem dostal odpověď 'treskovitá' a kuchař byl překvapen, že se ptám. Musel se zeptat kolegy, co nandavá na talíře. Ryba byla studená a kaše naopak od polévky neslaná, nemastná. Dnes myslím jen kvůli ceně, kterou jsem platil (51 Kč), mohu vůbec bodovat, protože jinak to byla pouze hmota bez chuti a zápachu. Vůbec jsem se vlastně nenajedl."

Prohlédněte si pondělní jídla:

 


Špatnou zkušenost se školní jídelnou měla tradičně i Ivana Jelínková, která si objednala hovězí guláš s rýží: "Pominu-li tradiční UHO omáčku, která má ke guláši skutečně předaleko, a každotýdenní salát 'vymáchané zelí s cibulí', musím kladně ohodnotit dokonale libové maso a na rozdíl od pátku sypkou a celkem slušně uvařenou rýži. Pokaždé mě rozesměje, když paní kuchařka pečlivě odpočítává přesně nadávkované kousky masa. Dnešní oběd neurazil ani neuchvátil, dávám 5/10."

 



Jan Kára dostal na začátku týdne chuť na grilovaného lososa s lilkem, rajčaty a cuketou. "Solí solený, pepřem pepřený. Dávám si sedmičku. Cenu nedokážu odhadnout. Jsem dnes opět u rodičů na Patříně a z cizího se vaří nejlíp, takže ani nevím kolik to může stát. Snad mi komentátoři cenu vyjasní, jako to mají obvykle ve zvyku." napsal nám.



Miroslav Tučka
se po dlouhé době dočkal v jídelně pro vrcholové sportovce svého oblíbeného jídla. "Roastbeef s hranolkami, nakládanou zeleninou a horčicí a tatarkou patří k top jídlům naší jídelny. Uprostřed krásně růžové plátky masa a čerstvé hranolky hodnotím 10 body. Cena 65 Kč."

 

 

Františku Ortmannovi můžeme závidět hned ze dvou důvodů: V pátek si pochutnal na kachně se dvěma druhy zelí a knedlíky, o níž se některým redaktorům Reflexu zdálo ještě o víkendu. Navíc dnes s tímto jídlem vyhrál čtenářské hlasování, takže mu "kachní" hody z konce minulého týdne proplatíme.

 

24.2. - František Ortmann: Dnešní oběd jsem si vlastně objednal již včera a to v restauraci Ladronka na Plzeňské ulici na Praze 5, celou kachnu se dvěma druhy zelí a knedlíky. Kachnu nám servírovali rovnou z pekáče na tác a pak hned na talíře takže absolutně čerstvá voňavá kachna s křupavou kůrčičkou a křehkým masem. K tomu skvěle čepovaná plzeň a to vše za 359 korun - prostě oběd za plný počet bodů. V pátek trefa do černého.24.2. - František Ortmann: Dnešní oběd jsem si vlastně objednal již včera a to v restauraci Ladronka na Plzeňské ulici na Praze 5, celou kachnu se dvěma druhy zelí a knedlíky. Kachnu nám servírovali rovnou z pekáče na tác a pak hned na talíře takže absolutně čerstvá voňavá kachna s křupavou kůrčičkou a křehkým masem. K tomu skvěle čepovaná plzeň a to vše za 359 korun - prostě oběd za plný počet bodů. V pátek trefa do černého.|František Ortmann