Dikobraz

Dikobraz Zdroj: Archív

10 nejpodivnějších zákonů: Nesouložte s dikobrazem!

Předpisy a zákony se v jednotlivých zemích různí. Zákaz řízení pod vlivem alkoholu nebo svlékání se na veřejnosti je více či méně samozřejmostí. Na co je však dobré dát ještě pozor?

Vydáte-li se k protinožcům a půjdete do baru v doprovodu klokana, pak pamatujte, že ho nesmíte přinutit vypít víc než šest lahví piva. Jinak budete mít potíže, v Austrálii je totiž násilné opíjení klokanů zakázano.

 

Mezi Skoty a Angličany bylo v minulosti mnoho třenic a válek. V současné době je situace klidnější a zabít Angličana je ve Skotsku již trestné, s vyjímkou že ho zabijete pro zábavu. Pak vám nic nehrozí.

 

Patříte-li mezi vášnivé lyžaře a zároveň milovníky poezie, buďte opatrní ve Švýcarsku. Za recitování básní během jízdy na sjezdovce můžete skončit ve vězení.

 

V Anglii zákon zakazuje zemřít na půdě Parlamentu. Následné trestní řízení s viníkem je, pokud si převezme předvolání, jistě velmi zajímavé.

 

Na Aljašce je zákony důsledně vyžadována ochrana losů. Losovi nesmíte podávat alkoholické nápoje, nesmíte losa vystrčit z letícího letadla, dokonce nesmíte z letadla na losa ani koukat. Losím párům je ovšem zakázáno pářit se ve městě na ulicích.

 

Pojedete-li do Texasu, tak si do kufru v žádném případě nepřibalujte kompletní vydání Britské encyklopedie. Obsahuje totiž podrobný návod na domácí vaření piva a na hranicích vám ji zabaví a nejspíš napaří pokutu, v horším případě vás zavřou.

 

Při vyjížďce na slonu v Arizoně si zkontrolujte, jestli má kolem krku pověšený zvonek. Ten patří k povinné výbavě slonů, aby zaplašil případné přilétající labutě.

 

 

V Arizoně ještě chvíli zůstaneme. Zákon zde zakazuje soužití více než než šesti dívek v jednom bytě či domě. Podle jiného zákona zde v jednom domě či bytě smí být nanejvýš dva umělé penisy, tzv. robertky. Takže, milé slečny a paní, pozor!

 

Pokud máte v úmyslu odpálit jadernou nálož, tak Kalifornie je ideální místo. Za tento čin zde hrozí pouze pokuta 500 dolarů, což se dá i z běžného platu našetřit.

 

Na Floridě si dávejte pozor na milostné pletky s dikobrazem. Pohlavní styk s ním je v tomto americkém státě zákonem zakázán.