imrpov

imrpov Zdroj: archiv

Koupačka ve smokingu: Chaos na pláži na konci léta

Koupali jste se někdy na newyorském Coney Islandu? A koupali jste se tam někdy ve smokingu a kravatě? Diverzní skupina Improv Everywhere do toho šla s rozběhem a po hlavě.

 

Improv Everywhere - to je ta banda, která před dvěma roky nechala zmrznout newyorské nádraží Grand Central v pohybu. Prostřednictvím sociálních sítí dali její členové dohromady několik desítek lidí, kteří v předem domluvenou chvíli na předem domluveném místě prostě zmrzli. Na Grand Central se jich tenkrát takhle přestaly hýbat dvě stovky.

 

 

U toho se Improv Everywhere nezastavili. Velkou odezvu měla také jejich podobně svolaná (říká se tomu „flashmob“) polštářová bitva v obchodním domě Macy´s. Vrcholná čísla Improv Everywhere se ale odehrávala v newyorském metru. Legendární je to, při kterém postupně osadili celý vagon identickými dvojčaty (a zkuste si představit sebe v situaci, kdy si uvědomíte, že všechno ve vagónu metra na cestě z Kobylis na Ládví je kolem vás dvakrát). Roztomilé je také přehrání úvodní scény čtvrté epizody Hvězdných válek, které se odehrávalo taktéž na fáze v metru. Na jedné stanici takhle nastoupila princezna Leia, na druhé stormtroopeři…

 

 

Nyní Improv Everywhere zveřejnili záznam ze svého zatím posledního vystoupení. Na pláž newyorského Coney Islandu svolali koupačku, na čemž by nebylo nic tak zvláštního – kdyby ji nesvolali ve společenských šatech a smokinzích.

 

 

Účastníte se podobných diverzních akcí a flashmobů? Dejte nám o tom vědět na rxonline@reflex.cz.