Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Poslechněte si: Exministryně Kovářová čte povídku na novém CD

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová předá ve středu úřad Jiřímu Pospíšilovi a vrátí se jako ředitelka do Justiční akademie. Ještě předtím se ale stihla podílet na vydání CD Lásky, poezie a prózy čas... Čte na ní svoji povídku Odvaha, která má velmi překvapivou pointu. Zde si ji můžete poslechnout.

 

Kovářové Odvaha pochází z její knížky Láskyplné povídky, kterou pod pseudonymem Ida Sebastiani (to je rodné jméno její italské babičky) vydala na podzim loňského roku. V knize najdeme 17 povídek, na CD čte exministryně povídky dvě. O zbytek se postarali další západočeští básníci a prozaici. Celý disk pak připravil Jiří Hlobil.

 

Video placeholde
Daniela Kovářová - Odvaha • Reflex.cz

 

Nějakou dobu už Daniela Kovářová pracuje i na dalším literárním souboru, který se bude jmenovat Erotické povídky. Ovšem na dotaz, zda tato její připravovaná knížka bude odrážet i její postřehy z působení v české politice, Kovářová odpověděla před časem vyhýbavě. „To si budete muset počkat,“ vysvětlovala.

 

Podle kritiků připomínají povídky Daniely Kovářové dílo britských autorů Roalda Dahla, Hugha Munroa či české spisovatelky druhé poloviny 20. století Jany Moravcové. Spojují je překvapivé zápletky s nečekanými pointami.

 

Viliam Buchert, viliam.buchert@reflex.cz