Elektronická cigareta

Elektronická cigareta Zdroj: Profimedia.cz

Paříž se brání e-cigaretě s esencí konopí francouzsko-české firmy

Francouzská vláda se rozhodla požádat justici o zákaz elektronické cigarety s esencí konopí, která se objevila na místním trhu. Francouzsko-český výrobce KanaVape označuje na svém webu svůj produkt za stoprocentně legální, protože neobsahuje součásti ovlivňující psychiku, jen přírodní uklidňující látky.

Firmu, kterou podle jejího portálu tvoří tři Francouzi a jeden Čech, produkuje své vlastní konopí, které pěstuje ve Francii a České republice bez chemických hnojiv. Extrakt pro elektronické cigarety je poté získán procesem za pomoci oxidu uhličitého po vzoru farmaceutického a kosmetického průmyslu.

Produkt podle firmy neobsahuje Tetrahydrocannabinol (THC), který je hlavní psychoaktivní látkou nacházející se v květenství konopí. Rekreační konzumace konopí obsahující tuto látku je ve Francii a ČR nelegální.

Nová e-cigareta s extraktem konopí je podle Paříže ale škodlivá i přes nepřítomnost THC. „Jsem proti prodeji podobného výrobku ve Francii. Představuje to navádění k potencionálně nelegální konzumaci konopí,“ vysvětlila ministryně zdravotnictví Marisol Touraineová své rozhodnutí obrátit se na justici.