UMA THURMANOVÁ u Mazaného králíčka v Pulp Fiction. Vidíte ten lačný výraz? Právě si na toaletě „přepudrovala“ nos.

UMA THURMANOVÁ u Mazaného králíčka v Pulp Fiction. Vidíte ten lačný výraz? Právě si na toaletě „přepudrovala“ nos. Zdroj: Profimedia.cz

Tip na filmový večer: Od Tarantina k Eastwoodovi

V nabídce on line kina IVIO.tv najdete i snímky vyznamenané Oscary. Stáhnout si i tyto skvělé filmy můžete legálně. A stojí to určitě za to. Podívejte se na naši dnešní nabídku:

FilmyFilmy|ivioPulp Fiction: Historky z podsvětí

Kultovní dílo vyneslo v roce 1995 svému autorovi - Quentinu Tarantinovi – ceněnou zlatou sošku za scénář. Rafinovaně promyšlený příběh, který v časoprostoru vyprávění propojuje skupinu drsných hrdinů, povyšují na nestárnoucí zábavu i John Travolta, Uma Thurmanová a Samuel L. Jackson. Těm jejich výkony vynesly oscarové nominace.

http://ivio.tv/1122/Pulp-Fiction-Historky-z-podsveti

FilmyFilmy|ivioAnglický pacient

Devítioscarový romantický hit roku 1996 nabízí v afrických kulisách příběh osudového milostného vzplanutí, jež morálně zničilo vášní posedlého kartografa (Ralph Fiennes) i jeho vdanou lásku (Kristin Scott Thomasová). Hereckého Oscara se dočkala jen představitelka vedlejší role Juliette Binocheová, její dva kolegové se museli spokojit s nominacemi.

http://ivio.tv/1126/Anglicky-pacient

FilmyFilmy|ivioMillion Dollar Baby

Drama starého trenéra, který naučí boxovat a žít rozhněvanou dívku (oscarová Hilary Swanková), získalo v roce 2005 čtyři ceny americké Akademie. Dva Oscary, za produkci a režii, dostal Clint Eastwood, nominaci za herecký výkon v hlavní roli však neproměnil. Ani to ovšem není špatné na hvězdu spaghetti westernů, o níž Sergio Leone kdysi prohlásil, že používá hlavu jen na nošení klobouku.

http://ivio.tv/729/Million-Dollar-Baby