Karel na dané adrese vůbec nebydlí.

Karel na dané adrese vůbec nebydlí. Zdroj: Foto: FTV Prima, ara

Karel doma házel s věcmi.
Karel doma házel s věcmi.
2
Fotogalerie

Karel z pořadu Prostřeno! v exkluzivním rozhovoru: Prima si mě nenajala a jsem opravdu nemocný

Pozornost na sebe v Česku momentálně poutá jen málokdo. 28letý Karel Ondrka se v pořadu Prostřeno! na TV Prima představil jako vulgární a výstřední „ajťák“ s Tourettovým syndromem, kvůli kterému co chvíli častoval oponenty vulgaritami těžkého kalibru. Popsal svoji zálibu v BDSM a starších ženách i lupenku a spaní v rakvi. Jeho vystupování se dočkalo tvrdých reakcí a televizi kvůli němu hrozí pokuta. Ondrka exkluzivně promluvil v rozhovoru pro INFO.CZ. Odmítá, že by se z jeho strany jednalo o předem domluvenou recesi a že by ve skutečnosti žádnou poruchou netrpěl, jak se někteří domnívají. Mimo jiné přiznává, že mu chodí výhrůžky a očekává vyhazov z práce.

Trváte na tom, že si vás televize Prima nenajala jako herce a že vaše vystoupení v pořadu Prostřeno! nebylo sehrané?

Prima si mě v žádném případě jako herce nenajala. Jsem tam sám za sebe a ani nemám informaci o tom, že by kdokoli z účastníků byl najatým hercem televize Prima.

Trpíte skutečně Tourettovým syndromem, nebo jde o recesi?

Ano trpím. V klidovém stavu jde do určité míry projevy kontrolovat po určitou dobu, která byla pro každý záběr potřeba. Pokud se to projevilo během záběru, začalo se znovu. Ani v pořadu Prostřeno! jsem ze začátku frekvenci projevů neměl tak častou, což je z obrazovky znát. Jak se ale situace stupňovala a eskalovala a kamery běžely neustále, nedalo se tomu nijak zabránit. Televize pak použila hlavně záběry, kde sprostě nadávám.

Video placeholde
Čtvrteční Prostřeno: Jakými nemocemi trpí Karel? A proč má permanentní erekci? • FTV Prima

Tvrdíte, že syndrom u vás propukl v roce 2012. Můžete tedy vysvětlit reklamu Microsoftu na operační systém Windows 10 vydaný v roce 2015, ve které vystupujete? Známky nemoci na tomto videu neprojevujete. Říkáte, že kvůli nemoci nemůžete vykonávat povolání u filmu. Ve zmíněném videu, ale i v prezentaci kandidátů Pirátské strany před volbami v roce 2014 však tvrdíte, že jste filmový tvůrce...

Filmovou tvorbu jsem studoval, a tudíž jsem se tím chtěl i živit, takže jsem se tak samozřejmě profiloval. Má porucha nijak nezabraňuje případné práci v oboru jako střihač nebo jiný zákulisní tvůrce. Před kamerou už je to o něčem jiném, ale herectví jsem nikdy nestudoval a před kameru se necpu.

CELÝ ROZHOVOR SI PŘEČTĚTE NA WEBU INFO.CZ >>>