Maminku Ivety Bartošové (vlevo) a bratra Lumíra (vpravo) odvezlo soukromé letadlo miliardáře Aleše Buksy (druhý zleva)

Maminku Ivety Bartošové (vlevo) a bratra Lumíra (vpravo) odvezlo soukromé letadlo miliardáře Aleše Buksy (druhý zleva) Zdroj: Martin Mithofer, David Malík, Tomáš Vrbenský

Šest důvodů, proč by měl být kandidátem ODS na primátora Pomeje

1. Je známější než Jan Kalousek. Jako vážně. Jan Kalousek je sice zpěvák (tedy rozhodně zpívá), a pokud jste opravdu hodně staří, možná i pamatujete dobu, kdy vydal nějakou desku, ale opravdu, kdy za posledních 15 let vám tenhle chlap skutečně chyběl? Naproti tomu posledních několik let na vás Jiří Pomeje se svou životní telenovelou vykukuje snad i z plechovky lančmítu.

 

2. Protože je transparentní. Zatímco všichni politici skrývají své manželky, či alespoň milenky a vůbec osobní život, Jiří Pomeje každý den ráno poctivě odešle do bulváru svůj deníkový záznam ze včerejšího dne, včetně fotografií, s pečlivými zápisky stran toho, co měl k snídani, k obědu i k večeři, kdy měl sex, s kým a jak trval dlouho a zda u toho byl „francouzský“ polibek, nebo normální, a doplní to podrobným plánem na dny následující. Ne že byste o něm všechno tohle toužili vědět (třeba to s tím francouzákem si klidně mohl nechat pro sebe, jako vážně ), ale není to hezký a otevřený přístup?

 

3. Protože je skvělý krizový manažer. Pomejova kariéra, jeho pracovní i osobní život jsou poslední roky jedna velká krize. Vás nebo mne by taková Iveta Bartošová vyřídila psychicky po týdnu, ale Jiří Pomeje vydrží všechno, a ještě si říká o nášup. Tyhle odolné typy Praha potřebuje!

 

4. Protože umí pracovat s málem. Přiznejme si to, po těch letech ekonomické kreativity Pavla Béma a jeho tlupy na tom Praha není dvakrát nejlíp. A kdo si s tímhle stavem dokáže poradit lépe než Jiří Pomeje, který je za hranicí osobního bankrotu už celé roky a pořád má co jíst, čím jezdit a sem tam ušetří i na dovolenou v Thajsku.

 

5. Protože by to výrazně zlevnilo kampaň. Pomejův příběh dokáže zaplnit během týdne i deset stránek Blesku, nejprodávanějších novin v Česku. A zadarmo. Takovouhle slevu vám nevyhádá ani Jaromír Soukup.

 

6. Protože i když to na první pohled působí jako zcela absurdní imbecilita, ve skutečnosti je to stejně „chytré“ jako udělat lídra kandidátky z Jana Kalouska.