Stanislav Penc

Stanislav Penc Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Konec disidenta Pence. Z občanského aktivisty sprostý pomlouvač

Konopný aktivista a pasáček koz Penc ve snaze znemožnit mou účast v pořadu „7 pádů Honzy Dědka“ napsal autorovi na stránku pořadu, že jsem policejní udavač. Jde o toho pána, co se loni v létě předváděl na jednání parlamentní skupiny s krabicí mizerného outdooru a úplně tím zkompromitoval snahy lékařů o zavedení léčebného konopí do lékáren.

 

Čas je neúprosný, vždycky odhalí vše, co se lidé snaží skrývat. Známý předrevoluční aktivista a disident Stanislav Penc se příliš nechytl v porevoluční epoše, a jeho zloba a zášť narostla do rozměrů, které z něj činí skutečně odstrašující příklad. Je vidět, že už dávno nejde o nějaká lidská práva, ale jen o to, jak škodit, aby ze sebe dostal svou nenávist a frustraci. Nyní jsem zjistil, že mne - nejspíše proto, že jemu se pozvání nedostalo - ošklivě pomluvil. Honza Dědek mne pozval do svého pořadu. Krátce po zveřejnění pozvánek na moje vystoupení na Facebooku na stránce pořadu Penc Honzovi Dědkovi napsal: „J.X. Doležal je jen pisálek a kokot. Huličům dělá jen ostudu. Z článku, co píše, je zjevné, že je policejní udavač. Mít takového tvora jako hosta… no jak myslíš.“

 

Jestli mne nějaký pasáček koz považuje za kokota, je mi fakt jedno. Ale s tím udavačem to Pence přehnal. Takže ne, Stando, nejsem policejní udavač a kromě lidí, kteří se dopustili trestného činu na mně samotném či někom blízkém - okradli mě, vyhrožovali mé rodině smrtí,  propagovali genocidium „přičmoudlých“ a podobně - jsem nikdy nikoho neudal. Zato ty jsi svým výlevem na Facebook jasně předvedl, že udavač jsi ty sám. Ten tvůj post totiž není nic jiného něž křivé udání. Jsi sprostý pomlouvačný práskač, který za jejich zády udává známé, aby jim něco překazil. Prostě  koncentrace zášti, zloby, závisti, trapnosti a ukřivděnosti. Ale nezlobím se na tebe. Lidé, kteří jsou tak plní zloby jako ty, se tak trápí sami, že už je není třeba nijak víc trestat. Potrestají se svým prožíváním závisti a nenávisti sami.

 

Je samozřejmé, že se pan Stanislav Penc svým výrokem dopustil trestného činu pomluvy, ale já na něj trestní oznámení podávat nebudu. Jsou hned dva důvody. Především - nejsem si jist, zda je pan Penc v úplnosti zodpovědný za to, co dělá. Druhý důvod, proč se jeho sprostými pomluvami nebudu zabývat, je prozaičtější. Už moje babička říkala, že čím víc se člověk s h***em maže, tím víc sám smrdí... A jestli máte v úterý večer čas, tak v osm večer v Akropoli. Bez Pence.