sníh

sníh Zdroj: Profimedia.cz

KAREL KŘIVAN: Sněží. My to máme exkluzivně

Přehled hlavních zpráv: Přes den sněžilo.

 

Dobrý večer, vážení a milí televizní diváci. Sněží. Říkáme vám to proto, že by vás určitě nenapadlo podívat se z okna. Říkáme vám to proto, že vaše děti nebyly celé odpoledne na kopci a vy právě nesušíte jejich promočené věci. Také váš pes nemá chlupy spojené zmrzlým sněhem a po celém bytě nezanechává po sobě rybníčky vody, přestože jste ho půl hodiny sušili. Prostě je to hlavní zpráva dne, neboť vás nemáme za omezence. Určitě jste si nezapli večerní zprávy kvůli tomu, abyste se dozvěděli něco důležitějšího.

 

Petr je u Vltavy a řekne nám, jak to tam vypadá. Petře, sněží v Praze 1, stejně jako v Praze 4? Zdravím Miluško do studia, tady u Vltavy sněží. Zeptali jsem se náhodných chodů, co tomu říkají. Paní Pavla: Sněží i na chodníky. Pan Miloš: Ten sníh je letos nějak bělejší než obvykle. Pan Václav: Jsme překvapeni, že v únoru sněží. Proč s tím stát něco neudělá? Chtěl jsem jít odpoledne na houby!

 

Milada je v Krkonoších. Spojíme se s ní: Milado, jak to tam vypadá? Zdravím Miluško do studia, tady v Krkonoších je sníh. Což je v únoru zásadní a překvapivá informace. Zeptali jsme se náhodných turistů, co tomu říkají. Pan Jaroslav ze Znojma: Tož je sníh, tak lyžujeme. Paní Helena z Kardašovy Řečice: Sníh pěkně klouže. Tolik Milada z Krkonoš, kde v únoru sněží.

 

Zavolali jsme panu Bohuslavovi, který je na dovolené v Thajsku. Dobrý den pane Bohuslave, tady v Praze sněží, jak je v Thajsku? Tak tady v Thajsku nesněží. Děkujeme pane Bohuslave. Ve studiu vítám politologa Milana Srnečka, kterého se chci zeptat, jaký má vliv sněžení na rozhodování politiků. Tak určitě, určitě má. Podle studie financované z EU fondů, na které pracujeme už dva roky, se politici při sněžení nesoustředí na práci, civějí z okna a přemýšlejí, která vločka je pravicová a která levicová. Děkuji politologovi Srnečkovi.

 

Milí diváci, tak jsme pěkně zabili deset minut z našich zpráv, které jsou v nové koncepci delší než součet délky zpráv našich televizních konkurentů dohromady. Dozvěděli jste se, že v zimě sněží. Sledujte nás dál, máme pro vás další důležité informace. Zeptáme se nově zvoleného prezidenta, co měl k večeři.