Kristus v moči

Kristus v moči Zdroj: Wikipedia.org

„Kristus v moči“ Evropanům nevadí. Co „Korán v moči“? To by byla válka

Když byl teď zabit arcilotr Usáma bin Ládin, mnoho muslimů ve světě protestovalo, že Američané znesvětili jeho tělo, protože vykonali pohřeb do moře. Naproti tomu, když Muzeum současného umění ve francouzském Avignonu vystavovalo v dubnu fotografii s názvem „Kristus v moči“, většina Evropanů mlčela. Tělo Ježíše Krista ponořeného v moči považují za „umělecké dílo“. Bohužel, naše civilizace se tím sama posílá do pekel.

 

Autorem snímku „Piss Christ“ je americký fotograf z New Yorku, Andres Serrano (50). Své „dílo“, ve kterém je krucifix s Kristem ponořený ve skleněné nádobě s údajnou močí, vytvořil už před lety. Ve své „práci“ využívá Serrano pravidelně i mrtvoly lidí, trus a tělesné tekutiny vůbec.

 

 

V Avignonu se na protest pokusilo několik věřících rozbít fotografii „Kristus v moči“ kladivem. Odezva? Místní úřady to považují za „útok na svobodu projevu“ a porušení „uměleckých svobod“. Že Serrano útočí na samotnou podstatu naší civilizace, je naopak shledáno možným.

 

Považuji podobný postup za naprostou zvrácenost, na niž v budoucnosti Evropané tvrdě doplatí. Evropané tolerují všechno a maskují se u toho svobodou, která se dá nejenom využívat, ale když má někdo „umělecké“ nutkání, jako v tomto případě, tak i zneužívat.

 

Představme si ale, že někdo v Evropě vystaví fotografii, na níž bude „Korán v moči“. Všichni víme, co by se stalo. V podstatě by vypukla válka, kterou by vedli muslimové usídlení na našem kontinentu, ale i ti ostatní v celém světě. Hořely by ambasády zemí Evropské unie, byli by zabíjeni lidé.

 

 

„Kristus v moči“ většině lidí ale nevadí. Evropská sebevražda v přímém přenosu pokračuje …