Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Svatý Andrej Babiš: Petice papeži má prvních sedm podpisů

V Česku se rozmohl nový zvyk – psát papeži. Nejprve napsalo sto pracujících katolíků, pak napsal Zeman. A já nevím, co je horší. Proto jsem se rozhodl napravit ve Vatikánu celkový dojem z České republiky a sepsal jsem Jeho Svatosti třetí dopis. Na rozdíl od předchozích dopisů je přísně konstruktivní.

Český národ je nevděčný. Myslí na to, jak odstavit od vesla Dominika Duku, ale nemyslí na nic konstruktivního. Přitom v naší zemi je mnoho úkazů, které zasluhují pozornost Vatikánu a které by měly Svatou stolici dovést k nějakému výraznému činu. Jako první se naskýtá osoba Andreje Babiše. V libovolné jiné zemi, než je Česká republika, by si veřejnost všimla pozitiv Babišova veřejného působení a sama by po papeži žádala patřičné kroky. V naší nevděčné zemi se však na něco takového nikdo nezmohl, a tak jsem se rozhodl stát svědomím naší veřejnosti. A napsal jsem petici.

Dopis papeži


Vaše Svatosti! Obracíme se na Vás jako na zástupce Boha na Zemi, jehož jste jediný reprezentant. Jste archiepiscopus universalis a naše země se dostala do situace, kdy jenom Váš krok dělí její politickou reprezentaci od úplné dokonalosti. Náš premiér dosáhl takových mravních a spirituálních vítězství, že by si zasloužil Vaši speciální pozornost a vcelku výjimečný krok. Jsme nyní zemí, která jako jediná na světě má v čele trestně stíhaného premiéra s minulostí udavače totalitní policie. Je to pro naši vlast velké vyznamenání, chápeme osobu Andreje Babiše jako kultovní postavu naší domoviny, přestože je Slovák, a k úplné dokonalosti mu chybí jediné: Svatost! Proto Vás tímto my, níže podepsaní občané České republiky, žádáme o urychlené svatořečení Andreje Babiše. Věříme, že mu ve své moudrosti prominete i to, že je dosud naživu, a svatořečíte jej ještě v době jeho výkonu funkce premiéra České republiky.


Andrej si to zaslouží!


Zveřejnil jsem petici na serveru e-petice, a jak se objevila na Netu, ucítil jsem dobrý pocit z dobře vykonané práce. Babiš totiž svatořečení nesporně zasluhuje. Jak známo, církev svatá požaduje před svatořečením prokázat u svatořečeného nějaké zázraky. A právě proto si Andrej Babiš svatořečení opravdu zaslouží. Zázraky, které za svou kariéru podnikatele a později politika vykonal, jsou nezpochybnitelné, veřejně známé a dokazatelné. Uvádím namátkou pět nejslavnějších:

- Zázračné zbohatnutí na samém počátku podnikatelské kariéry

- Zázračné zmizení vázacího aktu z jeho spisu u StB.

- Zázračný příchod dotace padesáti milionů určených pro malé a střední podniky do impéria Agrofertu

- Zázračné uzdravení Babišových dětí. Babiš veřejně přísahal na jejich zdraví, že nebude zasahovat do chodu svého mediálního impéria. Když se pak ukázalo, že přes pana Přibyla Babiš řídí MF Dnes, děti neonemocněly.

- Zázračný růst dotací Agrofertu za dobu Babišova působení v politice.


Přesvědčím Svatého otce?


Vyjmenovaný seznam zázraků je myslím dostatečný, aby Andrej zasedl hned vedle svatého Tomáše. Když máme svatého Havla, měli bychom mít i svatého Babiše. Ale můj osamělý hlas nic neznamená. Proto prosím, aby všichni čtenáři petici za Babišovo svatořečení podepsali a já ji mohl papeži poslat. V současné době, po dopisech pracujících katolíků a Miloše Zemana, si František může nesprávně myslet, že Česká republika je zemí idiotů. Když však dostane mou petici s dostatečným počtem podpisů, jistě pochopí, že Česko není zemí debilů, ale recesistů. A dobré jméno naší země zůstane u Svatého stolce zachováno.