Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Brusel chce po Česku rychlou a řádnou sebevraždu

Evropská komise žene Polsko, Maďarsko a Českou republiku před unijní soud, protože se odmítají podílet na „relokaci“ uprchlíků. Hrozí nám jednorázová pokuta, pravděpodobně v řádech milionů eur, a následně nás bude unie popotahovat tak dlouho, dokud věci nedáme „do pořádku“. ´

A i my si začneme kolem našich větších měst pěstovat „non go“ zóny, kde platí právo šaríja, budeme diskutovat, zda povolit či ne dětské svatby, opevňovat vánoční trhy betonovými zátarasy, přejmenovávat Vánoce a Velikonoce na svátky světla, slunovratu, jara a podobně.

Co se stane poté, co Českou republiku u unijního soudu potrestají? Protibruselská nálada v Česku se ještě více zhorší. Radikální politici s hloupými nápady na řešení našeho vztahu k unii přidají na síle. Politici, kteří jsou závislí na eurounijních dotacích, začnou přemýšlet, jak docílit toho, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Že tedy budeme přijímat nelegální uprchlíky tak, aby si toho volič moc nevšiml.

Neziskovky na podporu uprchlíků, kterých je u nás zhruba deset na metr čtvereční, začnou hýkat o tom, jací jsou Češi xenofobové, náckové a rasisti a žádat o urychlené navýšení penězovodů ze státního rozpočtu. Vláda nakonec tlaku Bruselu a pod tíhou vlastního oportunismu ustoupí – (oni by nám zastavili dotace a my bychom nemohli stavět rozhledny v nížinách!), a slíbí nám, že si sem přivezeme jen ty hodné a pracovité uprchlíky, ze kterých se za pár měsíců stanou vzorní Češi. Povídali, že mu hráli.

Místo toho se stane Česko zemí, která ztratí základní právo rozhodovat, kdo smí a kdo nesmí žít na jeho území, o koho se máme v nouzi starat, a o koho ne. Nejde o počet uprchlíků, jde o princip.

Sakra, neměl by už náš stát konečně hnát k soudu Evropskou komisi?