1. tábor lidu Proti imigraci! Proti kvótám! Za vystoupení z EU

1. tábor lidu Proti imigraci! Proti kvótám! Za vystoupení z EU Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Sluníčkáři zaútočili na paranoiky

Tomio Okamura z hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) svolal "1. tábor lidu Proti imigraci! Proti kvótám! Za vystoupení z EU“. Kdopak mu tam přišel?

Především prohlašuji, že v tomto textu nezmíním svolavatele v negativním kontextu, nebudu ho pokud možno ani jmenovat, a veškerá kritika, kterou povedu na účastníky, se svolavatele netýká. Máme s panem svolavatelem tradičně dobré vztahy, tak je nechci narušit.

Akci dále kromě svolavatele podpořila celá řada politických subjektů. Budu jmenovat první a poslední na plakátě jmenované. První Národní demokracie - ND zastoupená panem Adamem Bartošem. Poslední New World Order Oppozition - NWOO - zastoupená panem Janem Korálem. Nikoho z gentlemanů jmenovaných mezi nimi neznám, zato pány Korála a Bartoše sleduji dlouhodobě a s nehynoucím zájmem.

Přiznávám, mám z imigrace, především imigrace muslimů ze sociokulturně zcela in-kompatibilními postoji a zvyky velký strach. Ale musím s tím strachem zůstat sám a nikdy by mne ve snu nenapadlo na tu demošku jít. První z jmenovaných podporovatelů, pan Adam Bartoš, ve vší vážnosti sestavuje seznamy Židů v českém veřejném životě a je hluboce přesvědčen, že je celá civilizace řízena Židy. Pan Korál si myslí totéž, a dokonce ví, že jde hlavně o rodinu Rockefellerů, a taky ví, že nás práškují z dopravních letadel, abychom poslouchali Světovou banku. Při vší úctě k oběma gentlemanům musím konstatovat, že ve svých písemných i verbálních veřejných projevech oba dva jeví známky pokročilého a rozvinutého paranoidního bludu, jehož příčiny nejsem bez vyšetření obou pánů schopen posoudit. A tak marně hledám nějaké slušné islamofoby, se kterými bych se mohl identifikovat. Protože s tou bandou, co se v počtu asi pěti set hlav dostavila na inkriminovanou demonstraci naslouchat moudrům paranoiků, opravdu nechci mít nic společného.

Přesto, že těmto gentlemanům by se opravdu neměla věnovat nějaká politická pozornost, stejně jako se nevěnuje pozornost demonstracím stoupenkyň gurua Járy, sluníčkáři se na paranoicích potřebovali zviditelnit jako novodobí disidenti. Asi dvacet sluníček se přišlo proti té demonstraci vymezit. Vajíčky. To by bylo samo o sobě celkem v pořádku, ale sluníčka se rozdováděla, a rozhodla se pochod bludařů zablokovat. Bylo jich asi dvacet, což je na blokádu trošku trapný, ale to je vedlejší. Když se průvod stoupenců spiknutí rozhodl přemístit po řádně nahlášené trase, pokusili se mu sluníčka zastoupit cestu. Což v každé demokratické zemi znamená, že tomu nahlášenému průvodu musí policie zajistit volný průchod. Což samozřejmě policie udělala i ve středu odpoledne, a několik sluníček zalýgrovala.

Věřím, že se tím sluníčkářkám naplnil letitý sen být disidentem, ale z hlediska zdravého rozumu se svou blokádou dostali na mentální úroveň paranoidních demonstrantů. Ti věří, že svět řídí židovské spiknutí, zatímco sluníčka věří, že v demokratické společnosti má rozhodovat násilí. Protože blokáda formou násilí nesporně je.

Takže, přestože bych všem účastníkům demošky podporované Bartošem a Korálem předepsal neuroleptika, byli v téhle věci zjevně v právu, a sluníčka jen prokázala, jak naivně hloupé jsou jejich vlastní teze o nenásilí a toleranci. Apoštolové tolerance odmítli tolerovat pochod netolerantních paranoiků. Takže to vidím na neuroleptika i pro sluníčkáře.