Siesta u Marksů

Siesta u Marksů Zdroj: Ateo / Profimedia.cz

PETR VRABEC: A kdy nám stát stanoví, jaký a kdy máme mít sex?

Pokud se rodiče na mateřské, respektive otcovské dovolené nebudou střídat, sebere jim feministka v barvách socialistů Marksová-Tominová přídavky na děti. Modus operandi by byl následující: stát stanoví, po jakou dobu se o dítě má starat otec. Pokud tak neučiní, o přídavky za tuto stanovenou dobu rodina přijde.

Ministryně k tomuto svému nápadu ještě dodává, že to „nebude povinné“. Akorát prostě stát nebude vyplácet přídavky. Haha! Mladá rodina s malým dítětem počítá každou korunu, takže to de facto povinné bude. Při současné celkové výši přídavku 220 tisíc korun, který se rozpočítává podle měsíců, při nejběžnější mateřské dovolené na dva roky by mladá rodina přišla o bezmála dvacet tisíc korun. Ale jasně, nebude to povinné. To je tak farizejské, že slušného člověka by hanba fackovala.

Nápad feministické ministryně přišel v době, kdy papež František srovnal „hrozbu genderu“ s hrozbou jaderné katastrofy. Naleznete například zde. Citujme: „Pokládáme-li jaderné zbraně za možnost, kdy během krátkého okamžiku zahyne vysoký počet lidských bytostí, musíme uvažovat stejně i v případě genetické manipulace nebo genderové teorie. Ty také nedodržují řád stvoření světa,“ prohlásil papež František pro list National Catholic Reporter.

Záleží na každém, na koho dá víc. Zda na šéfa ideově nejmocnější organizace na světě, která utváří dějiny lidstva posledních několik tisíc let. Nebo na feministku z malého Česka, jejíž hnutí tu z hlediska dějin je teprve jedno pouhé mrknutí oka. Doufejme jen, že tohle sociálně inženýrské dobrodružství, které se jmenuje feminismus a gender, brzy skončí, protože bychom se časem mohli dosíci toho, že nám stát bude nakazovat, jaký a kdy máme mít sex. A jednou možná i – s kým!